Ponedjeljak, 01.03.2021.
h

Slavni njemački kompozitor šalje Hanku Paldum na Eurosong?

Proslavljeni njemački kompozitor Ralph Siegel izrazio je veliki interes da komponira i producira pjesmu, kao i da u cijelosti finansira projekat predstavljanja BiH na takmičenju za Pjesmu Eurovizije u Lisabonu, pod izričitim uvjetom da pjesmu izvede naša kraljica narodne muzike i sevdaha Hanka Paldum. 

Siegel je dosad bio autor više od 25 pjesama predstavnica Njemačke i par ostalih zemalja, iza sebe ima jednu pobjedu i mnoštvo drugih i trećih mjesta, vlasnik je glamuroznog studija svjetskih razmjera u Münchenu, a u karijeri ima više od 150 pjesama koje su bile na njemačkim i svjetskim top-listama.

- Tačno je, kontakti između mene i pobjednika Eurosonga gospodina Siegela su postojali, gdje me kontaktirao gospodin Davor Pejić, dugogodišnji dopisnik "EuroSong News" magazina za područje Blakana, najvećeg pisanog medija koji pokriva Eurosong i distribuira se u više od 40 zemalja svijeta. Iskreno, počašćena sam i obradovana da je tako uspješan i svjetski poznat i priznat kompozitor i producent prepoznao moj rad i smatrao da moj nastup može biti atraktivan za milione gledalaca u svijetu. Kako je, ipak, BHRT nosilac projekta i, nažalost, zbog dugovanja prema EBU nisu u mogućnosti učestvovati na Eurosongu 2018, tako ni ovaj sjani projekt neće moći biti realiziran. Nadam se, iskreno, da ćemo gospodin Siegel i ja, ipak, ostvariti saradnju i mimo Eurovizije, a zašto da ne, kad dođe bolje vrijeme za BHRT i ukinu se sankcije, možda ipak odemo i na Euroviziju 2019. godine – rekla je Hanka Paldum. 

Od Davora Pejića saznali smo da su čelnici BHRT-a kontaktirali Siegela i objasnili mu trenutno stanje na BHRT-u, kao i odnose s EBU-om, kao i izrazili nadu za ostvarivanjem projekta u bliskoj budućnosti. Pejić dodaje i to da je Siegel za Hanku imao prelijepu pjesmu s balkanskim etnoelementima, izuzetno zahtjevnu i pisanu isključivo za našu Hanku i prava je šteta što se dašak sevdaha i Hankin predivni glas neće predstaviti u kolijevci fado muzike, u Lisabonu.

Kontaktirli smo i Lejlu A. Babović, šeficu Delegacije BiH Eurosonga. 

- Dobili smo ponudu, ali nažalost dok ne konsolidiramo svoje stanje, od Eurosonga i drugih velikih projekata na BHRT-u neće biti ništa. Ako u narednim godinama prodišemo punim plućima, širom su otvorena vrata BHRT-a za ovu i slične ponude – kazala je Lejla A. Babović za Faktor.  

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh