open-navfaktor-logo
search
Izgubili od Posušja
Slika govori hiljadu riječi: Tribine se ispraznile, a glavni čovjek Zrinjskog zamišljeno sjedi
Fudbaleri Zrinjskog poraženi su večeras neočekivano od Posušje na domaćem terenu u zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige BiH.
13.09.2023. u 22:09
get url
text

Plemićima je presudio Gabrijel Boban golom u 10. minuti.

S druge strane večerašnja predstava fudbalera Zrinjskog bila je jedna od lošijih u posljednje vrijeme. Umor, posljedice viroze, odlutale misli koje su otišle ka Aston Villi i AZ Alkamaru...

Razloga je sigurno više za blijedu predstavu prvaka Bosne i Hercegovine.

Naravno, ne treba praviti dramu nakon jednog poraza, no Evrope, ni "ludila srijedom i četvrtkom" neće biti ukoliko se krajnje ozbiljno ne bude i u domaćem prvenstvu. Stoga je za Plemiće svaka iduća prvenstvena utakmica od izuzetne važnosti.

Svjestan je toga i čelni čovjek kluba Danko Šulenta, piše Hercegovina.info, uz poruku da slika govori hiljadu riječi.

Tribine su se ispraznile, a Šulenta je zamišljeno ostao sjediti sigurno razočaran porazom.

I da. Ne radi se ovdje o bilo kakvom podcjenjivanju Posušja i umanjivanju njihove pobjede koji su odigrali, ponavljamo, odličnu utakmicu, već o pristupu domaćih fudbalera, koji večeras nikako nije bio na razini na koju je mostarska publika navikla.

I baš kako su nedavno navijači Zrinjskog izvjesili parolu nakon utakmice s Linzom, a koja je glasila: "Evropska priča lijepo zvuči, ali Zrinjski i protiv Širokog voli kući", mogla bi se primijeniti i na večerašnju utakmicu s korekcijom: "S istim se žarom igra i protiv Posušja kući".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.