Slučaj Sefić: Advokati odustali od saslušanja optuženih Sare Sefić, Alića i Salihovića

objavljeno: 14.06.2018. u 10:24

Safet Medošević, advokat optužene Sare Sefić, sestre Sanjina Sefića, kojoj se na teret stavlja da je bratu pomogla da pobjegne iz BiH nakon što je skrivio nesreću u kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč, odustao je od saslušanja svoje klijentkinje koja je na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu trebala svjedočiti u svoju korist. 

- Nakon dužeg razmatranja, donijeli smo odluku da ćemo od njenog saslušanja ipak odustati - kazao je Medošević.

Sestra Sanjina Sefića optužnicom sarajevskog tužilaštva tereti se za krivično djelo pomaganja počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela. Ona je zajedno sa Dinom Alićem, Amarom Salihovićem i Saudom Nišićem pomogla Sanjinu da nakon nesreće koju je skrivio pobjegne iz BiH u susjednu Srbiju gdje je uhapšen par dana nakon nesreće.

Od saslušanja svojih klijenata na današnjem ročištu odustali su i advokati Amara Salhovića i Dine Alića koji su također istakli i da nemaju novih dokaza koje bi danas predložili sudu. Tako je današnje ročište odloženo za narednu sedmicu, tačnije četvrtak, kada će svoj iskaz kao svjedok odbrane dati Milan Vujović, vještak saobraćajne struke iz Srbije. 

Kerim Čelik, advokat optuženog Sefića, danas je u sudski spis uložio nalaz vještaka koji će svjedočiti naredne sedmice. 

Već na narednom ročištu tužiteljica Advija Hajdo Balta će predložiti i dodatne dokaze Tužilaštva nakon čega bi dokazni postupak u slučaju Sefić trebao biti okončan.