open-navfaktor-logo
search
Zbog srčanih problema
Službeno: Sergio Aguero objavio kraj fudbalske karijere
Argentinski fudbaler Sergio Aguero je danas na press konferenciji koja je održana na Nou Campu objavio kraj svoje fudbalske karijere.
15.12.2021. u 12:31
get url
text

Aguero je zbog srčanih problema primoran okačiti kopačke o klin.

Tridesettrogodišnjem fudbaleru Barcelone je pozlilo 30. oktobra u 41. minutu duela sa Alavesom kada je legao na zemlju i uhvatio se za grudi. Osjetio je jako kucanje srca i odmah je prebačen u bolnicu.

Od tog trenutka, vršena su razna testiranja kako bi se vidjelo kako će to utjecati na njegovo zdravlje. Na pregledima su otkrili kako je imao aritmiju i kako bi nastavak igranja bio opasan.

Doktori su mu predložili da završi karijeru, te je odluku donio prije desetak dana.

- Jako težak trenutak. Odluku sam donio zbog zdravlja, to je glavni razlog, zbog problema koje sam imao prije više od mjesec dana. Bio sam u dobrim rukama doktora koji su dali sve od sebe i rekli mi da bi najbolje bilo prestati igrati. Odluku sam donio prije desetak dana, htio sam vam reći što prije. Htio sam dati sve od sebe da vidim ima li neki način da se to ne dogodi, ali nije bilo puno šansi - rekao je u suzama Argentinac.

- Ponosan sam na karijeru i na navijače. Uvijek sam sanjao da ću igrati fudbal, otkako sam s pet godina prvi put primio loptu. Htio sam igrati u prvoj ligi, nikad nisam mislio da ću doći u Evropu. Želio bih zahvaliti svima koji su mi pomogli u Atleticu, gdje sam došao s 18 godina, ljudima u Cityju koji znaju koliko mi znače. Dao sam sve što sam mogao, sjajno su me primili, a i svima u Barceloni, koji su nevjerovatni. Bez sumnje su jedan od najboljih klubova na svijetu. Svi su me dobro primili, i navijači, hvala i argentinskoj reprezentaciji koju najviše volim. Hvala svima koji su došli. Odlazim uzdignute glave. Ne znam šta me čeka u budućnosti ali znam da me puno ljudi voli. Hvala vam svima - dodao je Aguero i dobio pljesak sa tribina Nou Campa.

U Barcelonu je došao na ljeto kao slobodan igrač nakon što je deset godina bio član Manchester Cityja. U dresu Građana je odigrao 390 utakmica i zabio 260 golova, a za katalonski klub je zabio jedan pogodak u pet nastupa.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 101 utakmicu, uz 41 postignut pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.