Nedjelja, 12.07.2020.
h

Snimak rekonstrukcije: Zašto je Ljubo Seferović zaplakao na mjestu stradanja Memića (VIDEO)

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je prikazan snimak rekonstrukcije saobraćajne nesreće koja se dogodila 8. februara 2016. godine u Velikoj Aleji na Ilidži kada je smrtno povrijeđen Dženan Memić. Faktor vam donosi dio simulacije događaja koja je sačinjena 14. juna prošle godine. 

Tom prilikom o onome što se dogodilo kada je povrijeđen Dženan Memić govorio je Ljubo Seferović, te Alisa Mutap i Vasvija Sejdović.

Međutim, dio snimka u kojem govori Vasvija Sejdović, supruga Ljube Seferovića, nije danas pušten u sudnici s obzirom na to da je ona iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u ovom slučaju. 

Na snimku koji vam donosimo jasno se može čuti kako Ljubo pojašnjava da je kobne noći vozio pijan i da nije vidio Dženana te da je u jednom trenutku, dok je gledao u CD na kojem je mijenjao muziku, odjednom čuo jak udar. 

Mislio je da je udario u drvo ali mu je supruga, koja je bila u automobilu kao i njihovo šestoro djece, kazala da je udario u pješaka.   

Ipak se nije zaustavio nego je pobjegao u pravcu Stojčevca, a na retrovizoru je vidio nekoga kako leži na stomaku. 

- Prepao sam se jer tu često budu narkomani  pa sam zato i pobjegao - čuje se kako na rekonstrukciji govori optuženi.

Dalje je pokazao kojim se pravcem kretao, te je rekao da je automobil kombi T4 koji je dovezen na rekonstrukciju upravo njegov automobil.  

- Taj baksuzni auto - čuje se kako govori Ljubo, koji je u tom momentu zaplakao.  

Dalje je pojašnjavao koji su djelovi automobila oštećeni, te kako ih je popravljao. 

On niti u jednom trenutku nije mogao precizirati na kojem tačno mjestu se sve odigralo, kazavši samo kako se sjeća da je vidio pješaka kako leži u blizini stabla. 

 Vezani tekst - Slučaj Memić: Šta je Ljubo Seferović rekao tokom rekonstrukcije u Velikoj aleji

Ljubo je ispričao kako je kasnije sam kupio potrebne dijelove za automobil te ih je sam zamjenio. Istakao je kako mu otac u tome nije pomagao te da mu je tek nakon nekog vremena rekao šta se dogodilo. 

Alisa Mutap na snimku je pokazala gdje su se Memić i ona u noći nesreće nalazili, te kazala da je u jednom momentu pogledala u Memića koji se trznuo, a potom je kazala: "I, to je to. Ničeg se više ne sjećam".

Na snimku se čulo kako tužiocima govori da joj je bitno da i ona sazna detalje šta se te noći dogodilo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh