open-navfaktor-logo
search
Križni ligamenti
Šok iz Njemačke: Ermin Bičakčić teže povrijeđen, slijedi duža pauza
Šokantne vijesti stižu iz Njemačke. Ermin Bičakčić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Hoffenheima, povrijedio je križne ligamente koljena i slijedi mu duža pauza.
29.09.2020. u 19:44
get url
text

VEZANI TEKST - Problemi za Zmajeve: Duško Bajević ostao i bez Ermina Bičakčića

Ovu vijest potvrdio je Hoffenheim na svojoj zvaničnoj internet stranici.

- Prilikom artroskopije desnog koljena, danas je dijagnosticirano da su stradali i križni ligamenti, te da je došlo i do pucanja na medijalnom meniskusu - saopćio je Hoffenheim. 

Pauza kod ovakvih povreda je između šest i devet mjeseci, a danas je iz FSBiH definitivno potvrđeno da će propustiti duel baraža protiv Sjeverne Irske i mečeve Lige nacija protiv Holandije i Poljske. 

- Nevjerojatno tužno. Ermin je bio u izvrsnoj formi i bio je apsolutni uzor svima od svog prvog dana u TSG-u u smislu motivacije, mentaliteta i profesionalnosti. Borit ćemo se za njega u predstojećim izazovima i naravno da ćemo ga podržati kako bi se što brže vratio na teren - rekao je Alexander Rosen, direktor Hoffenheima.

Bičakčić se povrijedio u nedjelju protiv Bayerna kada je u 39. minuti napustio teren. Prije toga je postigao vodeći gol u trijumfu od 4:1.

U Hoffenheimu je od ljeta 2014. godine, što ga čini jednim od igrača s najdužim stažem u ekipi zbog čega je postao i miljenik publike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.