open-navfaktor-logo
search
Incident u Lodzu
Soldić poručio Slovencu: Vrati se čuvati ovce, čobane obični
U subotu navečer na pripredbi KSW 58 ruski koja je održana u poljskom Lodzu borac Shamil Musaev pobijedio je Slovenca Uroša Jurišića sudijskom odlukom nakon tri runde borbe.
31.01.2021. u 12:42
get url
text

No, nakon proglašenja pobjednika srušio Rus je srušio slovenskog borca i počeo ga udarati.

VEZANI TEKST - Jurišiću i Musaevu nije bilo dosta borbe, potukli se nakon proglašenja pobjednika

Iako iz tima Slovenca tvrde kako je Musaev glavni krivac za incident, čini se da to baš i nije slučaj jer je Jurišić nakon meča provocirao Ivana Dijakovića, inače menadžera koji se nalazio u uglu ruskog borca.

Razlog za to je i Roberto Soldić, borac rođen u Vitezu koji nastupa pod zastavom Hrvatske, a kojeg Slovenac provocira već neko vrijeme. Nedavno je Soldiću, koji takođe trenira u Dijakovićevoj dvorani, poručio kako nema nema srce šampiona i da nije pravi prvak pa je iskoristio priliku i pokušao isprovocirati njegova trenera.

Nakon svega oglasio se i Soldić, i to na društvenim mrežama.

- Gledam snimke i po svemu vidim da je kriv mali Slovenac koji je započeo naguravanje jer nije mogao primiti poraz, a njegov tim je jadan jer su tvrdili da su oni bili napadnuti. Uvijek sam se pitao što radi ovaj Slovenac u najboljoj EU organizaciji. Priča da nemam srce šampiona i da sam pobjegao kategoriju više od njega, a nijednu borbu nije imao protiv protivnika s pozitivnim skorom. Sve u svemu, on nije ta liga, što sam i prije govorio, i sramoti KSW. Vrati se čuvati ovce, čobane obični - napisao je Soldić na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.