open-navfaktor-logo
search
Izbjegli Hrvatsku
Špance optužuju da su pustili utakmicu Japancima: Ovo je odgovor njihovog selektora Enriquea
Fudbalska reprezentacija Španije poražena je od Japana rezultatom 1:2 i tako završila na drugoj poziciji grupe H.
02.12.2022. u 08:42
get url
text

- Izgubili smo kontrolu na pet minuta, čak smo počeli paničariti. Da je Japan trebao zabiti još dva gola, sigurno bi ih i zabio. Prolazili su nas kao mlazni avioni - kazao je nakon poraza španski selektor Luis Enrique.

Španci su u susretu s Japancima bili izraziti favoriti, a mnogi ih optužuju da su namjerno izgubili meč kako bi u osmini finala izbjegli Hrvatsku, a potom i Brazil u eventualnom četvrtfinalu.

- Ako sa strane stavim tih pet minuta, mogu biti zadovoljan našom igrom. Ostalo vrijeme smo kontrolirali susret i bili smo dobri. Nakon primljenih golova smo željeli preokret. Željeli smo tu pobjedu, htjeli smo biti prvi u grupi, ali nismo uspjeli. Iskreno, živcira me što nismo prvi. Svaka čast Japancima, zasluženo su na vrhu ove grupe -  pokušao je Luis Enrique demantirati glasine o puštanju utakmice te zaključio:

- Kad su dobili što su htjeli, Japanci su se odlučili zatvoriti, a mi smo to pokušali riješiti najbolje što smo mogli. Ovo nam mora služiti kao upozorenje. Prošli smo u osminu finala, ali nemamo razloga za slavlje.

Porazom Španije od Japana od Svjetskog prvenstva se oprostila Njemačka uprkos pobjedi nad Kostarikom u posljednjem kolu.

Crvena furija će u osmini finala odmjeriti snage s Marokom, a Japan ide na megdan Hrvatskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.