open-navfaktor-logo
search
U bojama zastave BiH
Specijaliziranim patikama Nurkić odao počast preminuloj nani, imao je i posebnu majicu
Iako su teškom mukom stigli do play-offa, pobjedom u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja nad LA Lakersima, Portland Trail Blazersi su pokazali da nisu su ni slučajno, ni nezasluženo.
19.08.2020. u 07:31
get url
text

VEZANI TEKST - Trail Blazersi poveli protiv Lakersa, Nurkić napravio ono što nije niko u posljednjih 19 godina

Naš Jusuf Nurkić opet je bio na visokom nivou. Bh. centar je ubacio 16 poena i zabilježio 15 skokova, i nakon Lillarda (34 poena) i McColluma (21 poen) bio je najefikasniji igrač ekipe iz Rip Cityja.

Nurkić je još jednom potvrdio koliko je važan za igru svog tima, i to u pobjedi nad prvoplasiranim sastavom Zapadne konferencije.

U ovom susretu Juka je nosio posebno dizajnirane patike kojima je odao počast svojoj nani koja je preminula prije nekoliko dana danas od posljedica koronavirusa.

Zbog obaveza u NBA ligi, Nurkić nije bio u prilici doći na dženazu svoje nane Hane, ali je na crnim patikama nosio njeno ime, i to u bojama zastave Bosne i Hercegovine, u kojima je i bio znak kompanije Nike, koja je izradila ove specijalizirane patike.

Zanimljivo da je Nurkić na utakmicu s favorizovanim Lakersima stigao i u posebnoj majici, kakvu su košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine, ali i oni u drugim sportovima, nosili početkom i sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća. Naravno, Nurkić je sebi napravio repliku uz neizostavni grb s ljiljanima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.