open-navfaktor-logo
search
Magična evropska noć
Spektakl na Grbavici: Velež srušio slavni grčki AEK
Fudbaleri Veleža u spektakularnoj atmosferi na Grbavici još jednom su oduševili sportsku BiH, ali i Evropu. 
22.07.2021. u 22:20
get url
text

Rođeni su u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige srušili slavni grčki AEK. Nakon preokreta slavili su sa 2:1 i ostvarili jednu od najvećih klupskih pobjeda od nezavisnosti BiH. 

Početno ispitivanje snaga trajalo je pet minuta, a onda je Shakhov pokušao sa dvadesetak metara. Ipak, golman Bogdanović bez problema zaustavlja njegov udarac.

No, golman Veleža nije mogao ništa u 12. minuti. "Ispala" je odbrana Rođenih, Ansarifard je izbjegao ofsajd zamku i bez problema pogodio za 0:1.

Bio je to šok za sve navijače Veleža, ali srećom kratko je trajao. Dvije minute kasnije fenomenalan pogodak postigao je Omar Pršeš za erupciju oduševljenja na Grbavici.

{$galerijaFotografija}

Nakon pola sata igre Rođeni su imali još jednu dobru priliku. Pršeš je šutirao sa dvadesetak metara, a Tsintotas je paradom spasio svoj gol.

Nedugo potom izblokiran je udarac Osmića, a nakon kornera Isić je šutirao glavom preko gola.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio AEK, a u 49. minuti zaprijetio je Tzavellas, koji je  nakon prekida šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola. 

A onda nova erupcija oduševljenja u Dolini ćupova. Ćosić je uposlio Zajmovića, a korpulentni napadač matirao je Tsintotasa.

Velika prilika za izjednačenje AEK je imao u 74. minuti. Tzavellas je ponovo zaprijetio, a nakon kornera glavom je šutirao pored gola. Na drugoj strani zaprijetio je Georgijević, ali je gostujući golman spasio Grke.

U 92. minuti golman Bogdanović spasio je gol Veleža u situaciji jedan na jedan. 

Revanš se igra za sedam dana u Atini od 20 sati, a Rođeni će pokušati odbraniti gol prednosti i tako ispisati nove stranice historije. 

E1C482BA-7C0F-4606-AFCF-941D350D1261.jpeg
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.