Špijunaža pred duel baraža: Dronom snimali trening protivničke reprezentacije

Objavljeno: 14.11.17 u 14:07

Do sada je mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osigurala 21 reprezentacija, a ostale su upražnjene još tri pozicije.

 

Selektor Hondurasa optužio Australce za špijunažu
Selektor Hondurasa optužio Australce za špijunažu

Večeras će biti poznat posljednji putnik iz evropske zone, nakon revanša između Republike Irske i Danske u Dublinu. Prvi dvoboj završen je bez pogodaka.

Sutra od 10 sati po srednjoevropskom vremenu u jednom od dva interkontinentalna baraž meča, sastaju se Australija i Honduras.

Ni u ovom duelu poslije prvih 90 minuta nije bilo pogodaka, a Australci su poduzeli sve mjere da pred svojim navijačima ovjere plasman u Rusije.

Ulog je, naravno, ogroman, pa se reprezentacije služe svim sredstvima da ostvare zacrtani cilj.

Iz Hondurasa su domaćina optužili za klasičnu špijunažu, a protestnu notu su poslali na adresu FIFA-e.

Prema riječima selektora Hondurasa Jorge Luis Pinta, reprezentacija je morala da prekine trening, jer je domaćin dronom snimao posljednje pripreme za utakmicu.

- To je velika sramota za ovakvu zemlju, za demokratiju. Kada su ni dolazili u Honduras provjeravali su sve, čak i kupatila u hotelu, zavirivali u svaki ćošak stadiona. Mi smo im vjerovali, a onda ugledali dron kako leti iznad terena i snima šta mi radimo. To nije fair-play, to je klasična špijunaža - kazao je Pinto.

Iz Australije su takve tvrdnje demantirali, poručivši da je dron pokrenula jedna porodica, koja je nastanjena u blizini stadiona na kome se gosti pripremaju.