open-navfaktor-logo
search
Rekao, pa porekao
Spisak Zmajeva: Ivaylo Petev nije pozvao nijednog igrača iz Premijer lige BiH
Ivaylo Petev, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je spisak igrača za martovske utakmice u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022. godine.
11.03.2021. u 13:37
get url
text

Bugarski strateg nije pozvao nijednog igrača iz PLBiH, kojim očito ne vjeruje, ioako je na predstavljanju najavio da će na spisku biti i fudbalera iz domaćeg prvenstva. Čak nije najavio ni da će biti upućena pozivnica nekom od igrača iz bh. elite. 

- Na spisku se nalazi 25 igrača, pratio sam ih i mislim da su trenutno najbolji koje imamo na raspolaganju. Nadam se da će svi biti zdravi, da neće biti povreda, a kroz razgovore koje sam imao, shvatio sam da su igrači motivisani te da i oni jedva čekaju da se okupimo.

Želimo dobro početi kvalifikacije, tri utakmice su u samo nekoliko dana, ali ova prva sa Finskom nam je najbitnija. Nećemo imati puno vremena za treninge pa ćemo se posvetiti taktičkoj i mentalnoj pripremi, a stalno govorim da ću insistirati na zajedništvu i borbenoj igri. Kad svi imaju takav odnos, onda sam siguran da ni rezultat neće izostati - rekao je Petev.

Na spisku selektora nalaze se sljedeći igrači: golmani - Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (Zorya Lugansk), Kenan Pirić (NK Maribor);

odbrana: Branimir Cipetić (NK Lokomotiva), Darko Todorović (HNK Hajduk Split), Sead Kolašinac (FC Schalke 04), Eldar Ćivić (Ferencvarosi TC), Anel Ahmedhodžić (Malmo FF), Denis Hadžikadunić (FK Rostov), Siniša Saničanin (FK Vojvodina), Marko Mihojević (Göztepe); 

vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (HNK Rijeka), Miralem Pjanić (FC Barcelona), Amer Gojak (Torino FC), Gojko Cimirot (Standard Liege), Rade Krunić (AC Milan), Amar Rahmanović (Konyaspor), Miroslav Stevanović (Servette FC), Haris Duljević (Nimes Olympique);

napad: Edin Džeko (AS Roma), Edin Višća (Istanbul Basaksehir FK), Luka Menalo (HNK Rijeka), Ermedin Demirović (SC Freiburg), Smail Prevljak (KAS Eupen).

Reprezentacija BiH 24. marta gostuje u Helsinkiju kod Finske u prvom meču kvalifikacija za Mundijal 2022. Tri dana kasnije na programu je prijateljski susret u Zenici s Kostarikom, a 31. marta u Sarajevu gostuje selekcija Francuske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.