open-navfaktor-logo
search
Nekretnine u Neumu
Sportisti, političari, pjevači su vlasnici luksuznih vila: Od Miralema Pjanića preko braće Čampara do Enesa Begovića
Neum je ove godine najpoželjnija turistička destinacija za Bosance i Hercegovce. No, naš jedini grad na moru i proteklih godina je privlačio pažnju poznatih ličnosti koje su u njemu novac uložile u nekretnine, pa su tako među vlasnicima najvrednijih vila i raskošnih kuća u Neumu brojni sportisti, pjevači, biznismeni, političari...
02.08.2020. u 21:23
get url
text
get url
text

Na listi se nalazi fudbalska zvijezda Miralem Pjanić, ali i Enes Begović, Mirsad Hadžikadić, braća Aljoša i Dubravko Čampara, načelnik Općine Kalesija Sead Džafić, Đemila Gabriel, jedan od vlasnika neumskog hotela Sunce Tomo Krešić, Muharem Serbezovski, Jasmin Erović, vlasnik Crvenog taksija... Donedavno je i Jerko Lijanović posjedovao skupocjenu nekretninu u Neumu, ali ju je odlučio prodati.

- Cijene nekretnina se trenutno kreću između 1.500 do 2.500 eura po kvadratu, a i pored koronavirusa nekretnine u Neumu su veoma tražene, a sigurno je da će biti tako i u narednom periodu – rekli su za Faktor iz jedne agencije koja se bavi prodajom nekretnina.

Miralem Pjanić nakon što je sa Juventusom još jednom osvojio pehar najbolje ekipe u Italiji, sa porodicom odmara na Bahamima. On se nije odlučio za ljetovanje u Neumu, a u jedinom bh. gradu na moru planirao je izgradnju luksuznog zdanja. Ipak, od toga za sada neće biti ništa jer popularni Mire, kako tvrdi naš izvor, nije uspio dobiti sve potrebne dozvole, zbog čega je i pomalo razočaran.

Enes Begović u Neumu je već starosjedilac.

Apartmani Lukrecia

Godinama svaki slobodan trenutak koristi za odmor u njemu. Nedaleko od njegove kuće nalazi se i vila Gabriel čija je vlasnica uspješna Bosanka Đemila Gabriel. U njihovom komšiluku se nalaze i apartmani Lukrecia koji su u vlasništvu Aljoše i Dubravka Čampare. U istom nizu luksuznih objekata u prvom redu do same obale nalazi se i kuća Dragana Bijedića, koju je naslijedio od oca Džemala.

Muharem Serbezovski je bio dosta skromniji prilikom kupovine i već godinama u njegovom posjedu je stan od 50-ak kvadrata, tako da je i ovaj pjevač na neki način starosjedilac.

Tokom pandemije koronavirusa i drugi poznati Bosanci i Hercegovci su se interesirali za nekretnine u Neumu, tako da će sigurno do kraja sezone neki od njih postati ponosni vlasnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.