open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Šta je delegat Željko Soko napisao u izvještaju prekinute utakmice Široki Brijeg - Sarajevo?
Utakmica 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva na Pecari prekinuta je u 86. minuti kod rezultata 2:0 za Širokobriježane.
14.05.2022. u 22:52
get url
text

Dvoboj je završen nakon što su s tribina na kojoj su bili domaći navijači nepoznatim predmetima pogođeni fudbaleri Sarajeva Hamza Čataković i Amer Dupovac.

Sudija Zoran Grbić poslije toga poslao je fudbalere u svlačionicu, a kada je odlučeno da se meč nastavi, igrači Sarajeva odbili su se vratiti na travnjak.

Delegat utakmice Željko Soko napisao je izvještaj, koji je objavio portal Meridiansport.

- Voditelj policije daje izjavu da će osigurati pražnjenje dijela tribine iz kojeg su pogođena dva igrača plastičnom čašom pive. Potvrđeno je da će se isprazniti prostor deset metara oko tog dijela, što je i učinjeno. Komesar za sigurnost Širokog Brijega je potvrdio da su poduzete sve radnje da se utakmica nastavi. Komesar ispred saveza je zaključio da se može nastaviti nakon poduzetih aktivnosti.

VEZANI TEKST - Prekid na Pecari, šta slijedi: Prvo sjednica Takmičarske, a onda Disciplinske komisije FSBiH
 

Nakon utvrđenog da su se stekli uvjeti za nastavak utakmice, komesar ispred Sarajeva rekao je kako njihova ekipa ne želi nastaviti i kako se ne osjeća sigurno. Isto tako predstavnik gostiju izjavljuje da navedeni zapisnik ne želi potpisati.

U vrijeme drugog sastanka krizne sobe nije bilo zahtjeva od strane predstavnika FK Sarajevo. Konstatovano je da će povrijeđene igrače pregledati doktor Širokog Brijega, jer se igrači osjećaju loše. Doktor hitne pomoći nije bio nazočan u kolima.

Kako ekipa Sarajeva nije htjela nastaviti utakmicu obavijestili smo glavnog sudiju Zorana Grbića da ne žele nastaviti utakmicu i da je utakmica za njih završena. U 19:34 predstavnik Sarajeva daje izjavu da ne žele nastaviti utakmicu jer nije ispražnjena cijela tribina. Još jednom smo napomenuli da komesar za bezbjednost i policija tvrde da je sa njihove strane sve odrađeno kako treba i da se utakmica može nastaviti - piše u zapisniku koji je objavio Meridiansport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.