Danas smo ušli u august, a zvanični ugovor još nije potpisan. Pojavila se neprovjerena informacija da je Diglisić odustao od saradnje, a da li je to istina i trebaju li navijači tima sa Grbavice brinuti, odgovorio je Edis Kovačević, predsjednik Plavih.

- Nije istina da je odustao - kazao je Kovačević za Faktor dodavši:

- I nakon što je Skupština krajem juna izabrala Eldina Diglisića za strateškog partnera, kazao sam kako neće biti problem ako se rok probije za pet-deset dana. Ipak, u pitanju je veliki novac, a i vrijeme je godišnjih odmora. Sve to treba imati na umu - ističe Kovačević.

VEZANI TEKST - Eldin Diglisić strateški partner FK Željezničar

Prije nego što je za strateškog partnera izabran Diglisić, za ulaganje u FK Željezničar raspitivao se i Sanin Mirvić, brat Ismira Mirvića, aktuelnog predsjednika i većinskog vlasnika FK Sarajevo. Ne tako davno obavljeni su i razgovori, ali tada nikakav dogovor nije postignut.

Pojavila se informacija da je ta priča sada ponovo aktuelna...

- Zaista, nemam informacija o tome. Ali, istina je da imamo još zainteresovanih partnera za ulaganje, nije Diglisić jedini - naglasio je Kovačević, dodavši kako klub ima obavezu prema navijačima da objavi sve informacije oko strateškog parnera i da će to uskoro i uraditi.

Braća Mirvić - Sanin i Ismir