open-navfaktor-logo
search
Oglasili se saopćenjem
Šta su Manijaci zatražili od UEFA-e i nacionalnih saveza?
Iako je nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine i dalje velika nepoznanica, najvatreniji navijači FK željezničar oglasili su se saopćenjem u kojem su jasno iznijeli svoj stav u kojem se protive utakmicama bez prisustva publike.
13.05.2020. u 07:53
get url
text

Iz Fudbalskog saveza BiH još ranije su odlučili da će se premijerligaške utakmice ako se PLBiH nastavi igrati bez prisustva gledalaca, što prema mišljenju Manijaka nema smisla.

Pristalice kluba sa Grbavice su zajedno s više od 150 grupa sa prostora Evrope izdali saopćenje u kojem jasno obrazlažu svoj stav.

- Uslijed koronavirusa koji je zahvatio kompletnu Evropu, većine država su proglasile blokadu, vanredno stanje pa su samim time stala i takmičarska prvenstva. Prioritet svih nas je zaštita zdravlja svakog pojedinca te iz tog razloga smatramo, kada već ne možemo posjećivati svoje tribine da je zaustavljanje evropskog fudbala i više nego razumna odluka. Međutim, "oni" s druge strane, korumpirani moćnici i institucije su došli na ideju odigravanja utakmica bez prisustva navijača. Postavljaju se dva pitanja: Iz kojih razloga i u ime čega? - zapitali su se navijači Plavih.

- Stoga tražimo od UEFA-e i nacionalnih saveza da stanu i prekinu fudbalska takmičenja, sve dok gužva na stadionima ponovo ne bude uobičajena pojava bez rizika po zdravlje svakog pojedinca - navodi se u saopćenju koje su Manijaci objavili na svojoj Facebook stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.