Stipe Jurić je izdanak širokobriješke škole nogometa. Na Pecaru je stigao kao 15-godišnjak iz redova HNK Tomislav iz rodnog Tomislavgrada u kojem je napravio prve nogometne korake.

Profesionalni ugovor sa Širokim Brijegom potpisao je u junu 2017. godine. Ukupno je upisao 89 nastupa i postigao 19 pogodaka u svim takmičenjima, a prošlu je sezonu okončao kao najefikasniji igrač Širokobriježana s deset pogodaka u svim takmičenjima.

Od kluba, uprave, navijača i grada oprostio se vrlo emotivnom porukom u kojoj mu je, kako je i sam rekao na odlasku s Pecare, bilo teško staviti sedam prekrasnih godina provedenih u Širokom Brijegu.

- Ovdje sam došao kao mladić u potrazi za ostvarenjem svoga najvećeg sna. Želio sam postati profesionalni igrač i to mi je Široki Brijeg omogućio. Svjestan sam kako je bilo i uspona i padova u proteklom razdoblju, ali odlazim pamteći samo najljepše i savršene trenutke. Za mene je upravo prošla sezona i način na koji smo izborili Evropu najljepši trenutak karijere. Posebno ću pamtiti posljednju utakmicu na Pecari i proslavu gola pred navijačima. To zauvijek ostaje urezano u mome srcu - rekao je Stipe Jurić i dojučerašnjim suigračima uputio zahvalu i zaželio uspjeh u predstojećoj sezoni.

- Želim se zahvaliti svim ljudima u klubu, kuharicama, ekonomima, svim trenerima, ali posebno svojim saigračima bez kojih moj prelazak u LKS Lodz ne bi bio moguć. Želim im mnogo sreće i uspjeha u sljedećoj sezoni, kako u Evropi, tako i u Premijer ligi BiH - dodao je Jurić.

Na kraju je poručio kako će Široki Brijeg uvijek ostati njegov grad u koji će se rado vraćati i u kojem je upoznao mnogo dobrih ljudi i stekao brojna prijateljstva.

Iz Širokog su zahvalili Juriću na, kako kažu, prekrasnih sedam godina i na svim golovima i svim nastupima u kojima je uvijek davao sebe za ovaj klub i grad te mu zaželjeli mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere.