open-navfaktor-logo
search
Najteža povreda
Strašne vijesti sa Koševa: Za Anela Hebibovića završena sezona
Urađenom magnetnom rezonancom utvrđeno je da se radi o puknuću ligamenata desnog koljena
03.12.2019. u 10:18
get url
text

Anel Hebibović, vezni igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, teško se povrijedio na proteklom gradskom derbiju sa Željezničarom, zbog čega je prinudno zamijenjen u 28. minuti, a doživio je najtežu povredu koja može zadesiti jednog fudbalera.

Urađenom magnetnom rezonancom utvrđeno je da se radi o puknuću ligamenata desnog koljena, što je povreda koja zahtijeva duži oporavak (pola godine). To znači da je za sjajnog fudbalera završena ova sezona. 

- Nakon povrede na utakmici 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH sa Željezničarom, naš fudbaler Anel Hebibović je odmah zamijenjen i poslan na dijagnostiku u KCUS pod kliničkom sumnjom na težu povredu desnog koljena, prije svega na povredu ligamenata. Urađen je RTG koljena, koji nije pokazao oštećenja kosti i ultrazvuk koljena, koji također nije dao konačan odgovor. MRI koljena od jučer je nažalost potvrdio da se radi o pucanju prednjeg križnog ligamenta i vanjskog kolateralnog ligamenta manjeg stepena. U narednim danima bit će urađena artroskopska rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta, a predviđeno odsustvo sa terena je minimalno pet i po mjeseci - istakli su iz medicinskog tima FK Sarajevo.

Anel Hebibović je ove sezone za FK Sarajevo odigrao ukupno 20 utakmica u svim takmičenjima, te upisao četiri gola i tri asistencije. Član Bordo kluba je od ljeta 2015. godine, kada je stigao iz FK Velež.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.