- Riječ je o problemu koji je već generacijama prisutan i koji je sada prelaskom na online režim izvođenja nastave kulminirao i doveo do toga da jedini izlaz jeste da se na ovaj način obratimo u zaštiti studentskih prava. Jako niska prolaznost na ovim predmetima je konstantna generacijama, a sada je taj problem postao još izraženiji prilikom prelaska na online režim polaganja ispita, usljed pandemije COVID – 19, gdje je prolaznost, nažalost postala još manja.

 U skladu s tim, kao osnovne probleme navodimo sljedeće: promjena načina izvođenja ispita dva dana pred ispit, studentima nije ostavljena mogućnost da izvrše uvid u test, nije dovoljno definisano gradivo za polaganje ispita, objavljivanje rezultata bez broja bodova ... – navodi se, između ostalog, u pismu studenata.

Poručili su da "ukoliko ne dobijemo odgovor u roku od 24 sata sa prijedlogom rješenja našeg problema, mi ćemo već od sutra uputiti žalbu medijima, Rektoratu, Ministarstvu, Senatu i ostalima. Nakon toga ćemo biti primorani organizovati proteste već ove sedmice. Mi želimo dugoročno rješenje ovog problema".