open-navfaktor-logo
search
Mjera osiguranja
Sud naredio da im se omogući ulazak u zgradu: Radnici Poslovnosti više neće morati preko Miljacke u kancelarije
Općinski Sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se firmi Brend naređuje da ukloni zaštitare i betonsku barijeru ispred zgrade agencije Poslovnost kako bi radnici nesmetano mogli ulaziti u zgradu i obavljati svoj posao.
08.09.2020. u 14:39
get url
text

Informaciju je Faktoru potvrdio advokat Mirza Ališah, pravni zastupnik firme Poslovnost.

VEZANI TEKST - Radnici Poslovnosti došli u krug firme s porodicama: Uklonite barikadu, dajte nam da radimo

- Nalaže se tuženim protivnicima privremene mjere osiguranja da se uzdrži od uznemiravanja tužitelja u pogledu ovlaštenja da predlagatelj mjera osiguranja, njegova uprava i zaposlenici predlagatelja tužitelja neometano ulaze u predmetnu poslovnu zgradu - navodi se u rješenju koje potpisuje sudija Pavle Crnogorac, a koje je doneseno danas.

Kako se navodi, privremena mjera osiguranja, koja će trajati do rješenja međusobnog spora, dostavit će se Izvršnom odjeljenju suda radi prinudnog provođenja.

Žalba protiv ove mjere ne odlaže njeno provođenje.

Kompletno Rješenje Općinskog suda možete pogledati u fotogaleriji ispod.

{$galerijaFotografija}

VEZANI TEKST - Barikade između dvije firme: Općina Centar nije nadležna za rješavanje spora pravnih lica

Podsjetimo, zbog imovinsko-pravnog spora sa agencijom Poslovnost koji se vodi na Općinskom sudu Sarajevo, firma Brend je 20. augusta u ulici Kotromanića na br. 48, betonskim blokovima teškim nekoliko tona u potpunosti zagradila prilazni put zgradi u kojoj se nalaze kancelarije Poslovnosti. Potom je 3. septembra angažovala zaštitare koji zabranjuju kretanje radnicima agencije Poslovnost.

Radnici su bili prinuđeni, otkako su postavljeni blokovi, preskakati ih da bi došli do posla, čime su ugrozili svoje zdravlje, a od 3. septembra im je bio potpuno zabranjen prilazak.

Agencija Poslovnost, sudska odluka, privremena mjera, 08.09.2020.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.