open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sudija Miloš Gigović "pogurao" Borac protiv Veleža, Široki Brijeg rutinski
Miloš Gigović, sudija iz Bosanske Gradiške, obilježio je derbi susret nedjeljnog programa 10. kola Premijer lige BiH između Borca i Veleža.
04.10.2020. u 19:41
get url
text

Banjalučani su slavili sa 2:0, ali je izabranike Vlade Jagodića do trijumfa "pogurao" sudija Gigović, koji je, po ocjeni sportske javnosti, od prvog minuta imao neujednačen kriterij i tendenciozno je pomagao domaćem timu.

Nažalost, umjesto o fudbalu, ponovo moramo pisati o ljudima kakav je Gigović, koji je "mahao" kartonima dok nije isključio napadača Veleža, Brandaa. Brojčanu prednost na terenu Borac je iskoristio u 60. minuti kada je pogodio Zakarić na ubacivanje Ćosića.

Borac je u 88. minuti potvrdio trijumf golom Cruza. Zanimljivo, Brazilac je pogodio dok je u petercu povrijeđen ležao Bihorac, stoper Veleža. Sudiji Gigoviću, naravno, nije palo na pamet da zaustavi igru... 

U drugom današnjem meču Široki Brijeg je na Pecari savladao Krupu sa 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 14. minuti. Toni Jović je uposlio Dinu Ćorića , a ovaj pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:0.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.