Suđenje banjalučkom masonu: Žrtva svjedočila o brutalnom premlaćivanju

objavljeno: 12.04.2017. u 18:08

U banjalučkom Okružnom sudu počelo je suđenje bivšem direktoru Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Slobodanu Markoviću za pokušaj ubistva Biljane Keserović (52), koja je danas u potresnom svjedočenju iznijela detalje kako je brutalno pretučena drvenom palicom.

Optužnica tereti Markovića za pokušaj ubistva 5. decembra 2016. u podzemnoj garaži zgrade u ulici Svetozara Markovića u Banjoj Luci.

U optužnici je navedeno da je Marković kobnog dana pod točak žrtvinog automobila postavio drvenu cjepanicu i tako je onemogućio da se isparkira. Kada je Keserović izašla iz vozila i sagnula se da pomjeri cjepanicu, Marković joj je prišao i udario je po glavi drvenom palicom.

Žrtva je tokom ročišta potvrdila da su se njih dvoje upoznali kada je ona od njega kupila stan, te da nisu imali neraščišćenih računa niti su bili u zavadi.

Ona je pred sudskim vijećem ispričala kako je kritičnog dana krenula na posao u jutarnjim satima, a da je, nakon što nije mogla pokrenuti vozilo izašla i našla cjepanicu ispod točka.

- Sagnula sam se i u tom trenutku vidjela čovjeka kako zamahuje. Udario me palicom u glavu i pala sam. Ta osoba je nastavila da me tuče, ništa ne govoreći. Molila sam ga da me pusti i da me ne ubije – ispričala je Keserović.

Rekla je i kako joj je Marković u jednom trenutku stao nogom za vrat, te da joj je to bilo najteže.

- Maramom mi je zavezao usta. Pokušao me ugurati u gepek mog auta, a kada nije uspio, krenuo je da me ugura u zadnji dio. Opirala sma se i pala, a on me nastavio tući. Dozivala sam u upomoć. Moje vriske su čuli neki ljudi i izbavili me. Bolje da me upucao iz pištolja nego što me onako životinjski ubijao – kazala je Keserović i zatražila maksimalnu kaznu za Markovića.

VEZANI TEKST - Ko je mason koji je pretukao ženu bejzbol palicom u Banjoj Luci?

VEZANI TEKST - Horor priča: Sa bijelom maskom na licu i u hirurškim rukavicama, pokušao ubiti ženu!