Šuman ogorčen: Austrijanci su imali "ptičijeg mlijeka", a nas su smjestili u "vatrogasni dom"

Objavljeno: 16.06.17 u 15:39

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH i njegovi izabranici stigli su u Beč, gdje će sutra protiv Austrije igrati odlučujuću utakmicu kvalifikacija za EURO 2018.

Selektor Zmajeva nije mogao sakriti razočarenje smještajom u Beču
Selektor Zmajeva nije mogao sakriti razočarenje smještajom u Beču

Pobjednik duela plasirat će se na EP, a bh. rukometaše je po dolasku u austrijsku prijestonicu dočekao šok, jer je hotel u kojem su smješteni, prema riječima Šumana poput vatrogasnog doma, javlja Anadolija.

- Morao sam se javno požaliti na smještaj koji su nam Austrijanci osigurali. Igrače koji su visoki oko dva metra morao sam smjestiti u dvokrevetne sobe kako bi se mogli ispružiti. Hotel u kojem smo više liči na vatrogasni dom, nego na hotel - razočarano iz Beča govori Šuman.

Dodao je da je razočarenje veliko, posebno zbog činjenice da je rukometna reprezentacija Austrije tokom gostovanja u Sarajevu imala sve što su trebali.

- Bili su smješteni u hotelu Holywood na Ilidži i imali su "ptičijeg mlijeka". Niko ne traži da budemo u hotelu sa pet zvjezdica, ali smještaj bi trebao biti primjeren za reprezentaciju jedne zemlje - zaključio je Šuman.

Bh. rukometaši će večeras od 19 sati obaviti trening u dvorani Albert Schultz, koja je od hotela u kojem su smješteni udaljena oko pola sata vožnje.

Šuman kaže da su svi reprezentativci spremni i odlično motivisani za sutrašnju utakmicu u kojoj mogu ostvariti prvi put u historiji plasman na Evropsko prvenstvo.

Utakmica 6. kola grupe 3 kvalifikacija za EURO 2018 igrat će se u subotu sa početkom u 20.25 sati, a pravdu će dijeliti Marek Beranowski i Bogdan Lemamowicz, sudije iz Poljske.

Poslije pet odigranih kola Španija je lider grupe sa maksimalnih deset bodova, slijede BiH i Austrija sa četiri, dok je Finska posljednja sa dva. Na EP u Hrvatskoj plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacionih grupa, te najbolja trećeplasirana.