Članovi UO RSBiH raspravljaju o sudbini Bilala Šumana, selektora muške seniorske reprezentacije čijim posljednjim rezultatima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nisu zadovoljni. Legendarnom krilu naše selekcije u prilog ne ide ni činjenica da nema EHF Master coach licencu, što je do sada "pokrivao" s pomoćnicima koji su je imali.

S druge strane, rukovodstvo RSBiH je sve to znalo kada je nedavno sa Šumanom potpisalo novi četverogodišnji ugovor, pa tako dobar dio odgovornosti leži i na njima.

Prema nezvaničnim informacijama, Šumanu je ponuđena funkcija koordinatora svih selekcija umjesto selektorske, a u opticaju za njegovog nasljednika su Ivica Obrvan, Zoran Jovičić, Irfan Smajlagić i Veselin Vujović.

Kako smo nezvanično, saznali jedan dio članova UO RSBiH je za izbor Obrvana, no sjednica još traje, a više informacija vezano za novog selektora trebalo bi biti poznato uskoro.

Upravni odbor RSBiH, čijem sastanku nije prisustvovao Marinko Umičević zbog obaveza u Skupštini Grada Banja Luke, raspravljao je i o selektoru ženske seniorske reprezentacije koja će konačno dobiti priliku da zaigra na međunarodnoj sceni poslije više od deset godina.