open-navfaktor-logo
search
Otputovao u Beograd
Supruga premijera RS-a Viškovića zaražena koronavirusom, imaju li Vučić i Lavrov razloga za brigu
Supruga predsjednika Vlade RS-a Radovana Viškovića pozitivna je na virus korona.  
18.06.2020. u 17:31
get url
text

Višković je također testiran, ali je njegov rezultat negativan na virus korona, saznaje BN TV.

Da je Viškovićeva supruga pozitivna na virus korona, otkrila je u razgovoru jedna od ministrica u Vladi RS-a, koja se uz to i požalila: "Bože dragi, zarazit će nas ovaj Višković".

Višković je također testiran zbog toga što se smatra rizičnim kontaktom, jer je njegova supruga pozitivna na virus korona. Rezultat tog testa je negativan i Višković nije u samoizolaciji nego obavlja premijerske poslove, zbog čega postoji strah u njegovom kabinetu i u Vladi RS-a.

Treba podsjetiti da je odmah na početku pandemije virusa korona Vlada RS-a saopćila da su funkcioneri "sami sebe" izuzeli iz Zaključka o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina.

Vlada RS-a je tada saopćila da su predsjednica RS-a, predsjednik Vlade RS-a, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ministri u funkciji članova Štaba za vanredne situacije RS-a, izuzeti iz Zaključka o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina.

Inače, Višković je danas boravio u Beogradu kao član delegacije RS-a u kojoj su bili Milorad Dodik i Željka Cvijanović. Višković se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a planiran je i sastanak sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.