open-navfaktor-logo
search
EURO 2020
Sve dobro završilo: Zdravstveno stanje Christiana Eriksena stabilno
Jezivim scenama svjedočili smo večeras na stadionu Parken u Kopenhagenu, u meču 1. kola Evropskog prvenstva u fudbalu.
12.06.2021. u 18:49
get url
text
get url
text

U finišu prvog poluvremena utakmice Danska - Finska, fudbaler domaćeg tima Christian Eriksen samo se "srušio" na teren, a svi su se uhvatili za glavu.

Odmah je stigla ljekarska služba i počela je reanimacija danskog reprezentativca, odnosno masaža srca.

Na stadionu na kojem je 20.000 navijača, "čuo se" samo muk.

POGLEDAJTE trenutak kada se Eriksen srušio na teren.  

Reprezentativci Danske odmah su napravili "zid" oko Eriksena kako se ne bi moglo vidjeti šta se dešava, a društvene mreže odmah su preplavile brojni komentari i poruke podrške za fudbalera Intera.

____________________________

21.01 sati - Eriksen je stabilno, a javio se i saigračima iz bolnice. "Osjećam se bolje, igrajte utakmicu", poručio je preko kamere.

20:09 sati - UEFA je potvrdila da će se utakmica nastaviti u 20.30 sati. Odigrat će se pet minute prvog dijela, potom će uslijediti pauza od pet minuta, a onda će se odigrati drugo poluvrijeme. Ova odluka je donesena nakon što su se oba tima složila oko toga. UEFA je poželjela brz oporavak danskom fudbaleru.

20:07 sati - Christian Eriksen je budan i njegovo je stanje stabilno. Ostaje hospitaliziran u bolnici Rigshospitaletu radi daljnjih pregleda. Utakmica protiv Finske igra se večeras, odnosno nastavlja se u 20.30 sati - saopćio je FS Danske. 

19:53 sati - Fudbalski savez Danske objavio je kako je Eriksen pri svijesti prebačen u bolnicu Rigshospitalet u Kopenhagenu, gdje ga očekuju dalje pretrage. 

19:42 sati - Britanski Guardian objavio je kako je Eriksen stigao u jednu od najmodernijih bolnica u Kopenhagenu gdje će mu biti ukazana potrebna pomoć. 

19:28 sati - Oglasila se i UEFA. Poručili su kako je Eriksen u stabilnom stanju i da je prebačen u bolnicu. Nove informacije o prekinutoj utakmici objavit će u 19.45 sati.  

19:21 sati - Na Twitteru je objavljena fotografija na kojoj se vidi da je Eriksen pri svijesti, otvorenih očiju, iznesen sa stadiona. Svakako, to je ohrabrujuća vijest!

19:02 sati - UEFA je objavila da je utakmica prekinuta!

18:55 sati - Eriksen je na nosilima iznesen sa terena. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.