open-navfaktor-logo
search
Ništa čudno?
Sve manje domaćeg fudbala na malim ekranima: Samo tri meča PLBiH u TV prijenosu
Utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igrat će se u subotu, nedjelju i ponedjeljak, a od mogućih šest samo će tri utakmice biti u direktnom TV prijenosu.
09.11.2023. u 14:09
get url
text

VEZANI TEKST - FSBiH potpisao ugovor s Telekomom Srbije: Utakmice Premijer lige prenosit će se u regiji i svijetu

Kamerama će biti pokriveni samo stadioni Mokri dolac, Gradski stadion u Banjoj Luci i stadion Rođeni u Mostaru. Tako ćemo u TV prijenosu na kanalima Arena Sporta gledati utakmice Posušje - Sarajevo (subota, 20.45 sati), Borac - Željezničar (nedjelja, 15.15 sati) i Velež - Zrinjski (ponedjeljak, 18 sati).

Preostala tri meča elitnog razreda bh. fudbala u kojima će snage odmjeriti Sloga - Igman, Tuzla City - Široki Brijeg i Zvijezda 09 - GOŠK, neće biti na malim ekranima.

Nekada je bilo čudno kada jedna utakmice elitnog razreda domaćeg fudbala ne bi bila u direktnom TV prijenosu. A sada...

Zašto je sve manje domaćeg fudbala na malim ekranima je pitanje za Telekom Srbije, vlasnika TV prava, i FSBiH.

U subotu, u vrijeme kada na terenu budu fudbaleri Sloge i Igmana, na kanalima vlasnika TV prava za PLBiH moći ćete, između ostalog, gledati meč srbijanske lige Radnički 1923 - Voždovac.

Također, u nedjelju kada na terenu budu fudbaleri Zvijezde 09, GOŠK-a, Tuzla Cityja i Širokog Brijega, vlasnik TV prava za fudbal elitnog razreda našeg fudbala prednost će dati utakmici škotskog prvenstva između Livingstona i Rangersa.

Nedavno smo svjedočili da je tokom utakmice Sloga - Sarajevo sredinom prvog poluvremena bez ikakvog objašnjenja bude prekinut TV prijenos i pušten blok reklama. Da li su ljubitelji fudbala u BiH zaslužili sve to?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.