Navodi se kako je šema prijave u Policijskoj stanici Novi Beograd promijenjena. Sada kombi dovodi ljude do Tržnog centra Merkator, gdje se dijele na tri grupe. 

Cijelu ovu akciju iz parkiranog automobila "Škoda", prate dva NN lica. Na putu do policijske stanice, osobama dovezenim iz RS-a postavljeno je nekoliko pitanja. 

Predsjednica Gradskog odbora SSP-a u Beogradu, Mila Popović, navela je da je spomenuti snimak, još jedna potvrda da SNS dovodi ljude koji ne žive u Beogradu kako bi povećali broj glasača na izborima.

- SNS više ne uspijeva ni ucjenama radnim mjestom, ni pritiscima na porodice članova stranke da prikupi dovoljan broj glasova za izbore u Beogradu. Uništili su Beograd i žele da nastave da troše i zloupotrebljavaju milijarde eura na potpuno pogrešne projekte, koji ne koriste Beograđanima. Zato dovode ljude iz Republike Srpske koji ne žive u Beogradu, koji samo zbog izbora postaju "Beograđani" kako bi glasali za SNS - napominje ona, objavila je Nova.

Za Aliju Tabakovića, kandidata Inicijative "Moja adresa Srebrenica" na posljednjim Lokalnim izborima za načelnika Srebrenice slike iz Beograda uopće nisu iznenađenje. 

VEZANI TEKST - Borba za Srebrenicu: Da li će srpske stranke ponovo dovoditi glasače iz Srbije

- Nije ovo ništa nepoznato na ovim prostorima. Nama u Srebrenici je dobro poznat izborni inženjering u organizaciji vlasti susjedne nam Srbije. Ovaj put je obrnut smjer. Aleksandar Vučić je pomagao Miloradu Dodiku da dobije Srebrenicu, a sada Milorad Dodik vraća uslugu. Do sada smo gledali uvoz glasača iz Srbije u Srebrenicu, a sada gledamo uvoz zagarantovanih glasača iz Bosne i Hercegovine u Srbiju. Ovo što je prisutno u Beogradu, mi imamo priliku gledati svake subote u posljednjih mjesec dana u Srebrenici. Posebna kancelarija je otvorena u bivšoj veterinarskoj stanici i tu su ogromne gužve. Popisuju se za dobijanje državljanstva Srbije, kako bi na izborima u aprilu mogli glasati za Vučića - pojašnjava za Faktor Alija Tabaković. 

U decembru 2020. godine iz Inicijative "Moja adresa: Srebrenica", zatraženo je od CIK-a da poništi izbore u ovom gradu i da svojim internim procedurama pokuša napraviti izbore koji će biti po zakonu, fer i korektni. Fiktivni glasači su dolazili iz Srbije, dijelila su se državljanstva BiH, ekspresno dobijale lične karte naše zemlje.