open-navfaktor-logo
search
Povrijedio se Busquets
Tandem Pjanić - De Jong: Je li ovo podatak koji Koemanu ulijeva sigurnost?
Povreda koljena koju je na pripremama fudbalske reprezentacije Španije doživio Sergio Busquets vjerovatno će Miralemu Pjaniću otvoriti mjesto u startnoj postavi Barcelone.
17.11.2020. u 13:04
get url
text

Iskusni veznjak katalonskog tim povrijedio je kolateralni ligament koljena lijeve noge, zbog čega je izvjesno da će u narednom periodu dva zadnja vezna u ekipi Ronalda Koemana biti Frenkie De Jongom i Miralem Pjanić.

Povreda Busquetsa svakako nije dobra vijest, ali brojke uopće ne izgledaju loše po Blaugranu svaki put kada je nizozemski stručnjak upario De Jonga i Pjanića.

Dvojica fudbalera koji su u nedjelju bili na suprotnim stranama u duelu Nizozemske i BiH u Ligi nacija, u dosadašnjem dijelu sezone na terenu su provela 227 minuta.

U ovom periodu Barcelona je primila samo jedan pogodak, i to s bijele tačke. Istovremeno je postigla sedam golova od ukupno 24 u ovoj sezoni u svim takmičenjima, što je u prosjeku jedan svakih 30 minuta.

Ono što je možda posebno zanimljivo jeste da čak 86 posto od 20.000 učesnika ankete koju je organizovao Mundo Deportivo smatra kako Pjanić treba dobiti prednost u startnoj postavi Barce u odnosu na klupsku legendu Sergija Busquetsa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.