open-navfaktor-logo
search
Buduća zvijezda
Tarik Tanović pjeva i svira gitaru, nastupao u mjuziklima, operi, glasom osvaja nagrade
Šesnaestogodišnji Tarik Tanović buduća je muzička zvijezda, a u razgovoru za Faktor priča o svojim počecima i snovima.
26.01.2021. u 14:48
get url
text

Tarik pohađa Gimnaziju Obala, a muziku voli od ranog djetinjstva.

- Završio sam nižu muzičku školu, odsjek gitara. Sviram gitaru i bavim se pjevanjem, te idem u pop rock školu u Sarajevu. Sa 10 godina pjevao sam u operi Ero sa onoga svijeta, zatim sam igrao u operi Zmaj od Bosne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Odigrao sam glavnu ulogu u prvom mjuziklu sa djecom u glavnim ulogama - Annie, također u Narodnom pozorištu 2016. godine – priča Tarik za Faktor.

Tarik je pobijedio na dječijem Lino festivalu 2016. godine, a zatim je dobio nagradu IMTM-a za najbolji vokal 2017. godine.

- U filmu Never leave me, bh. rediteljice Aide Begić posudio sam glas dječaku iz Turske u jednoj od pjesama. Snimio sam i nekoliko reklama. A prvo mjesto osvojio sam i na Malti na takmičenju Euro stars gdje sam predstavljao BiH i osvojio prvo mjesto u kategoriji do 13 godina. A u saradnji sa iMTM records objavio sam svoj prvi singl "Live the Moment" za koju tekst, muziku i aranžman potpisuje akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović – kaže Tarik.

{$galerijaFotografija}

Na svečanoj manifestaciji otvaranja zimskih olimpijskih igara za mlade EYOF zajedno sa Lakom i Mirelom izveo je pjesmu posvećenu maskoti Eyofa Grudviju.

- Učestvovao sam na Super talentu Hrvatska, u cappella grupi pop rock škole Sarajevo gdje smo prošli do polufinala. Nastupao sam na mnogim koncertima i manifestacijama – priča Tarik.

Kaže da mu je muzika bila uvijek najveća ljubav i da se muzikom želi baviti i u budućnosti.

- U slobodno vrijeme vježbam i sviram, a u potrazi sam za bendom. Najviše volim svirati stranu pop, rock muziku kao i naše pop rock izvođače – priča Tarik te ističe kako je talenat naslijedio od mame Albine koja također pjeva u a cappella ženskom ansamblu.

Tarik ističe kako smatra da i naša zemlja pruža dosta mogućnosti za mlade i da samo treba biti uporan i istrajan i voljeti ono što radiš.

Tarik Tanović, mladi muzičar
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.