open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Terzićeva Borussia u četvrtfinalu, Haaland i En Nesyri pogađali po dvaput
Fudbaleri Borussije Dortmund plasirali su se među osam najboljih timova Lige prvaka nakon što su u revanš-susretu osmine finala odigrali remizirali sa Sevillom (2:2).
09.03.2021. u 22:56
get url
text

Sevilla je prva zaprijetila preko Lucasa Ocamposa u trećoj minuti. Gosti su bili dosta ofanzivniji i agresivniji tim na početku utakmice, a dominirali su i u posjedu lopte o čemu govori i podatak iz 15. minute susreta - 31:69.

VEZANI TEKST - Cakir poništio gol Halaanda, Norvežanin potom pogodio iz ponovljenog penala

Ipak, iz prve ozbiljnije prilike Borussia je stigla do prednosti. Ekipa Edin Terzića "ukrala" je loptu prilikom iznošenja, a povratnu loptu Marca Reusa u 1:0 pretvorio je Erling Haaland, koji je tako postao najmlađi igrač u Ligi prvaka koji je postizao golove na šest vezanih mečeva.

Dosta zanimljiv bio je početak drugog poluvremena. Turski arbitar Cuneyt Cakir je nakon  konsultovanja VAR-a u 48. minuti poništio pogodak Haalanda zbog faula napadu, a potom je dosudio penal za Borussiju upravo zbog prekršaja nad Norvežaninom.

Centarfor Borussije je promašio penal, ali je Cakir odlučio ponoviti najstrožiju kaznu jer je golman Seville ranije napustio svoj gol. Iz drugog pokušaja Haaland je bio siguran, no i ovoga puta je Bono pročitao njegovu namjeru. Zahvaljujući ovom pogotku fantastični Norvežanin je postao najmlađi igrač koji je došao do brojke od 20 golova u elitnom takmičenju.

U 69. minuti Youssef En Nesyri je sa bijele tačke smanjio na 2:1, te španski tim tako vratio koliko-toliko u igru.

Prilika je bilo na obje strane u samom finišu utakmice. Šest minuta prije kraja Mahmoud Dahoud je pokušao, no Bono je bio oprezan i odbranio je njegov udarac.

Minut kasnije Jules Kounde je šutirao, no Marwin Hitz je zaustavio njegov šut, da bi Dahoud u 88. minuti upropastio dobru šansu za Milionere. 

Sevilla je u šestoj minuti sudijske nadoknade uspjela izbjeći poraz, ali ne i eliminaciju iz Lige prvaka. Konačnih 2:2 postavio je En Nesyri svojim drugim golom večeras.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.