Četvrtak, 27.01.2022.
h

Tetka otetog novorođenčeta za Faktor: Zaključala me u kupatilo i pobjegla s bebom

Muška beba u dobi od 10 dana oteta je danas u sarajevskom naselju Hadžići. Dijete je otela mlađa žena koja se predstavila kao patronažna sestra, dok je bebu čuvala tetka.

Ona je danas u izjavi za Faktor kazala kako je ostala sama sa djetetom, dok je majka bebe Lejla Ismailovski otišla prijaviti novorođenče u Općinu. Otac bebe Kenan, kako nam je kazala, bio je na poslu.

- Došla je mlađa žena u bijelom mantilu, sa medicinskom maskom na licu i maramom svezanom oko glave. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Sestra je u međuvremenu otišla. Ta žena je tri puta izlazila i ulazila u stan. Izašla je i vratila se sa nečim poput vage i rekla je da mora izvagati bebu. Opet je izašla, pa se vratila i rekla da mora uraditi bebi bris grla i nosa. Tražila mi je štapiće za uši i nešto za dezinfekciju, što sam joj dala. Onda je otišla da opere ruke u kupatilo i tu se malo zadržala. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je prosula vodu, pa sam otišla tamo da to počistim. Uzela sam zoger i ona je u tom trenutku zatvorila vrata i zaključala me - priča nam tetka dječaka Nađa Mehdi.

VEZANI TEKSTPanika u Hadžićima: Lažna patronažna sestra otela novorođenče?

Kaže da je odmah shvatila o čemu se radi i počela vrištati. To je čula komšinica koja je ušla u stan, te ju je pustila iz kupatila i odmah su pozvale policiju.

- Komšije su rekle da su je vidjele kako trči s bebom prema sivom automobilu, ali su svi mislili da s bebom nešto nije uredu i da joj pomaže - kazala nam je potresena djevojka. 

Ona je kazala da navodna otmičarka ima do 35 godina, te da je visoka oko 160 centimetara. 

Njen opis, kao i opis vozila koje je, navodno, korišteno tokom otmice, proslijeđen je svim policijskim patrolama na terenu.  

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh