Fudbaler koji je prije dvije godine sa selekcijom Francuske osvojio Svjetsko prvenstvo u Rusiji na ovaj potez se odlučio nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron označio islam kao izvor međunarodnog terorizma, prenosi The Sun.

Isti izvor navodi kako se velika francuska fudbalska zvijezda na ovaj potez odlučila nakon situacije u kojoj je francuska Vlada odlučila odlikovati učitelja koji je vrijeđao poslanika Muhammeda, a. s., sa neprikladnim fotografijama.

Ipak, ni The Sun nije spreman potvrditi ove informacije već se poziva na izvore sa Srednjeg Istoka, ali ni Pogba ni Fudbalski savez Francuske nisu komentarisali ove navode, zbog čega ih treba uzeti s mnogo rezerve.

Pogba je od 2013. godine i debija u dresu Tricolora upisao 71 nastup, postigao deset golova i zabilježio sedam asistencija. 

Međutim, utvrđeno je da je The Sun objavio lažnu vijest da Paul Pogba, igrač nogometne reprezentacije Francuske, napušta nacionalni tim zbog komentara predsjednika te zemlje o "islamskom" terorizmu.

Brojni svjetski mediji, između ostalih i Eurosport su objavili isti dan demant vijesti da Pogba napušta reprezentaciju Francuske. Kako je Eurosport objavio, Pogba je na svom Instagram profilu objavio da je u pitanju lažna vijest tabloida The Sun.

U međuvremenu, ovaj britanski tabloid je izbrisao informaciju koju smo prenijeli sa njihove web stranice, te zbog činjenice da je i sam Pogba demantirao ove glasine, naknadno smo izvršili izmjenu prvobitno objavljenog teksta. 

Također, analizama se može utvrditi i da predsjednik Francuske nije označio "islam kao izvor međunarodnog terorizma" kako je to objavio The Sun u tekstu koji su izbrisali sa svoje web stranice, već je kazao da "politički, radikalni islamizam vodi ka terorizmu".