open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Tim kola: Golubović maher za penale, Osmanović hladan kao špricer
Fudbaleri Sarajeva najviše su profitirali u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
07.04.2021. u 08:03
get url
text

Bordo tim je minimalnom pobjedom protiv Širokog Brijega (1:0) otišao na osam bodova prednosti u odnosu na tim Tonija Karačića. Osam bodova za Sarajevom kasni i Borac, koji je nadigrao Radnik u Bijeljini rezultatom 3:1.

Željo je nastavio crni niz, a Sloboda ga prekinula. U duelu starih sportskih rivala slavili su Tuzlaci sa 1:0. Tri meča završena su identičnim rezultatom - 1:1. Radi se o dvobojima Krupa - Tuzla City, Olimpik - Velež i Mladost - Zrinjski.

Redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim kola u formaciji 3-5-2.

Adnan GOLUBOVIĆ, Saša MAKSIMOVIĆ (SLOBODA) - Golman Slobode pravi je maher za penale. Četvrti put ove sezone zaustavio je udarac s bijele tačke. Ovoga puta na Tušnju je odbranio penal Bekriću kod rezultata 0:0 i tako prelomio utakmicu koju je Sloboda na kraju dobila. Prije odbranjenog penala, Golubović je zaustavio i Ermina Zeca u situaciji jedan na jedan. Uz Golubovića, junak Slobode je i Saša Maksimović, strijelac odlučujućeg gola na Tušnju. On je sjajno ispratio brzu akciju i odlično reagirao na ubacivanje Mujagića.

Amer DUPOVAC, Mirko OREMUŠ, Matthias FANIMO (SARAJEVO) - Amer Dupovac odlično je odradio svoje zadatke protiv Širokog Brijega i zahvaljujući tome broj prilika za goste sveden je na minimum. Mogao se kapiten Sarajeva u prvom poluvremenu upisati u strijelce, ali je njegov pokušaj glavom poslije prekida bio malo neprecizan. I Mirko Oremuš standardno je bio na nivou, a teško se sjetiti da su gosti nekom akcijom po njegovoj strani uspjeli stvoriti šansu. Ono što Sarajevu najteže ide na proljeće jeste postizanje pogodaka. Za gol vrijedan tri boda pobrinuo se Matthias Fanimo. Engleski internacionalac sve je odlično uradio, namjestio se i preciznim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio mrežu.

Damir ZLOMISLIĆ (ZRINJSKI) - Definitivno jedan od najboljih pojedinaca u sastavu Sergeja Jakirovića. Mostarci su djelovali blijedo u prvom poluvremenu i da Zlomislić nije pogodio za poravnanje nekoliko minuta nakon vodećeg pogotka Mladosti, ko zna kako bi meč završio.

Enes ALIĆ (MLADOST) - Provjereno rješenje na lijevoj strani, sa odličnom ljevicom. Upravo je njegov maestralan centaršut napadač Hadžić rutinski glavom pospremio u mrežu. Za Alića je ovo bila druga asistencija u sezoni. Na kontu ima i tri pogotka.

Samir RADOVAC (VELEŽ) - Glavna karika u veznom redu Rođenih. Tako je bilo i na Koševu protiv Olimpika. Radovac je odlično čuvao loptu, razigravao saigrače, stvarao šanse. Velež je i povep makon njegovog udarca koji je kratko odbio golman Hadžić, a na loptu natrčao Ferreyra i pospremio je u mrežu.

Goran BRKIĆ (TUZLA CITY) - Srbijanski veznjak je golom u prvoj minuti sudijske nadoknade donio Tuzlacima bod, ali i spasio Husrefa Musemića prvog poraza na klupi Cityja. Brkić je fudbaler kojeg krasi fenomenalan udarac i koji se ne libi šutirati iz svih pozicija. Demonstrirao je to i u Krupi na Vrbasu. Čak tri puta je ozbiljno zaprijetio sa distance, a treća lopta završila je u mreži.

Goran ZAKARIĆ (BORAC) - Prvo ime Banjalučana u Semberiji. Nekadašnji reprezentativac BiH namjestio je pogodak Ziljkiću za prednost Borca, a onda u drugom poluvremenu izborio (diskutabilan) penal koji je pretvorio u pogodak. Zakarić na kontu ima devet golova i sedam asistencija.

Adnan OSMANOVIĆ (OLIMPIK) - Napadač Vukova donio je bod svojoj ekipi u duelu sa Veležom. Pogodio je iz penala u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. Iako je s psihološkog aspekta u tom momentu bilo teško šutirati, Osmanović je "hladan kao špricer" zapucao loptu u mrežu. On je prvi strijelac Olimpika sa sedam golova ove sezone.

TRENER KOLA 

Vinko MARINOVIĆ (FK SARAJEVO)

Bordo tim uspio je uvezati drugu domaću pobjedu minimalnim rezultatom 1:0. Očigledno je da trener Sarajeva, nakon što je klub prodao najbolje igrače, ima problem s efikasnošću, ali Marinoviću je u ovom momentu najvažnije da je ekipa počela pobjeđivati. Sezona se bliži kraju, bodovna zaliha je solidna, a aktuelni prvak konkuriše za duplu krunu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.