Tragedija u Srbiji: Dječak poginuo u stravičnoj nesreći pri povratku iz škole

Objavljeno: 17.05.17 u 08:56

Učenici i nastavnici OŠ "Kole Rašić" iz Niša zanijemili su od tuge nakon tragične pogibije dječaka Uroša I. (15) koji je nastradao u ponedjeljak oko 14.40 sati u Bulevaru Nikole Tesle, kada ga je udario automobil VW Polo dok je, vraćajući se iz škole, prelazio ulicu.

- Ova tragedija sve nas je potresla. Bio je jedan od najboljih učenika u odjeljenju i generaciji. Poštovao je drugove i nastavnike, bio je dijete koje bi svako poželio za druga, za učenika i za sina. Svi su ga voljeli - priča drhtavim glasom sa suzama u očima Saša Kostadinović, razrednik odjeljenja VII/1 u koje je išao Uroš.

Dječak je sa porodicom živio u naselju "Stevan Sinđelić", ali je pohađao nekoliko kilometara udaljenu OŠ "Kole Rašić", koja se nalazi u sasvim drugom dijelu Niša, gdje su sa porodicom živjeli prije nego što su se preselili u ovo naselje. Do škole je putovao autobusom, piše Blic.

- Budući da mu je i otac išao u našu školu, i stric i dva starija brata, nisu htjeli da ga ispišu kada su se preselili, već im je želja bila da završi i on ovu osnovnu školu... Sve nas je duboko potresla ova tragedija. I učenike i nastavnike - kaže Saša Tončev, direktor OŠ "Kole Rašić".

On kaže da je nastradali učenik bio izuzetno dijete, dobar učenik i jako lijepo vaspitan učenik.

- Braća su dosta starija od njega, završili su fakultete. Bio im je mezimac jer su petnaestak godina stariji od njega. Dvije godine sam mu bio učitelj. Bio je fenomenalno dijete, pozitivan, poslušan, miran... Osmijeh mu nije silazio sa lica. Osjećamo se strašno, prvi put da se tako nešto desi učeniku naše škole. Osjećamo nenadoknadivi, neizrecivi gubitak. Nastavnici ne mogu da se saberu, roditelji zovu, dolaze, izražavaju podršku i saučešće. Sve je pogodila ova tragedija - kaže Tončev.

Porodica nastradalog dječaka nije imala jučer snage za razgovor sa novinarima.

Uroš I. će biti sahranjen danas u 14 sati na Novom groblju u Nišu.

Do nesreće je došlo kada je dječak izašao iz autobusa na stanici kod vojnog Centra za obuku pasa i potom krenuo da pređe Bulevar Nikole Tesle, kako bi došao do svoje zgrade koja je odatle udaljena stotinak metara. Međutim, na njega je u tom trenutku naletio automobil VW Polo, kojim je upravljao L. P. (20) iz Niša.

Koliko je udarac bio jak vidi se i po tome što je jedna patika stradalog pješaka ostala više od 20 metara udaljena od tijela koje je automobil odbacio prije nego što se zabio u banderu.

Nesreća se desila van pješačkog prijelaza.

Vozaču L. P. je određeno zadržavanje od 48 sati u policiji, zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. On će danas biti priveden u Tužilaštvo.