Četvrtak, 23.09.2021.
h

Tragična smrt Mostarca: Zadrijemao u stolici, naglo ustao, pa pao s balkona i poginuo

Mještane prigradskog naselja Kočine jutros je potresla vijest o tragičnoj smrti njihovog 36-godišnjeg komšije N.K. koji je pao s balkona jednog objekta u ovom naselju i na mjestu preminuo.    

Tragedija se dogodila u ranim jutarnjim satima, kada je nesretni muškarac pao s visine od pet metara na pločnik u dvorištu. Pomoći mu nije bilo, a po izlasku na mjesto nesreće ljekar je samo mogao konstatirati smrt.

Kako smo saznali od mještana ovog naselja, 36-godišnjak je zadrijemao na stolici na balkonu, te je, najvjerovatnije, naglo ustavši, izgubio svijest i prevrnuo se preko balkona. U tom momentu, kako su nam kazali, u objektu nije bio nikoga.

- Stolica mu je bila naslonjena uz ogradu, vjerojatno ga je ošamutilo sunce, a s obzirom na to da je bio dosta visok, sigurno je izgubio ravnotežu prilikom ustajanja - priča nam jedna vidno potresena komšinica.

Na mjestu događaja, po pozivu mještana, izašli su pripadnici PU Mostar i dežurni tužilac kako bi se utvrdile okolnosti ovog događaja.

Prema riječima dežurnog tužioca, obavljen je vanjski pregled tijela, koji je pokazao da nema tragova bilo kakvog krivičnog djela.

- Najvjerovatnije se radi o nesretnom slučaju. Svjedoci su potvrdili pad, čak je nekoliko njih i vidjelo kada je pao - kazao nam je tužilac.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh