open-navfaktor-logo
search
Poznati španski list
Transfer Pjanića na Camp Nou "zagorčat" će život trojici fudbalera
Ako je suditi prema medijskim napisima u Španiji i Italiji, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić mogao bi ovoga ljeta napustiti Juventus.
11.05.2020. u 08:46
get url
text

Nova destinacija trebao bi biti Camp Nou, a Mundo Deportivo na zanimljiv način se osvrnuo na eventualni dolazak veznjaka Juventusa u redove Barcelone.

Španski list piše da će trojica sadašnjih fudbalera Barcelone Arturo Vidal, Ivan Rakitić i Arthurt osjetiti posljedice ukoliko se posao katalonskog kluba i Stare dame realiziju.

- Rakitić ima problema od starta sezone, a dolazak Bosanca mu ne bi išao u prilog, iako su planovi da se ugovor i raskine prije njegovog isteka - navodi Mundo Deportivo, te se osvrće na Arthura, koji ima važeći ugovor do 2021. godine.

- Konačno tu je Arthurov slučaj. Fokusiran je na ostanak, ali bi Pjanić koji se već etablirao u svjetskoj eliti igrao na njegovoj poziciji. Od dolaska Quiquea Setiena Brazilac je u tek četiri od 11 utakmica imao ulogu startera - piše poznati listi.

Ako je suditi prema pisanju španskih i italijanskih medija, čini se da se primaklo vrijeme rastanka između Zmaja i Juventusa u koji je stigao iz Rome 2016. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.