Trenutak za historiju: Evra prebio navijače, pa "opalio" selfie!

Objavljeno: 03.11.17 u 09:39

Patrice Evra (36) u incidentu rijetko viđenom u historiji fudbala udario je prije utakmice Evropske lige navijača svoga kluba, a potom se vratio na klupu za rezervne igrače (nije bio starter protiv Vitorije u Guimaraesu).

Evra je bio nasmijan u loži
Evra je bio nasmijan u loži

Sudija je to snimio, Francuzu je pokazao crveni karton. No, Evri to nije smetalo, jer je prešao u svečanu ložu i "opalio" selfie sa dva dječaka, uz širok osmijeh na licu.

Tako je Francuz u redovima Olympiquea iz Marseillea odgovorio na provokacije i uverede s tribina došetavši ispod tribine i pozivajući na sukob, a nakon što je dio navijača (bez problema, a gdje su bili zaštitari?) ušao u teren, Evra je udario neke, piše Goal.

- Je li bio takav i ranije? Ne, nije pokazivao znakove suicida! Jer ovo što je napravio je suicid - naglasio je za L'Equipe bivši francuski izbornik Raymond Domenech, koji ga je vodio na SP 2010.

- On je bio šef u teškim trenucima, trudio se, razgovarao... Sad je kraj, on zna da je gotovo i da ondje više neće igrati. Ne mogu ga opravdati, ali mogu ga razumijeti. Smatra se neranjivim. Pa htio se potući sa svim navijačima!

Zanimljivo, Evra je u cijeloj karijeri samo jednom bio isključen igrajući za Juventus protiv Rome 30. maja 2015. godine.