open-navfaktor-logo
search
Oglasili se
"Trojka" saopćila zašto su "mnogi predstavnici opozicije" napustili protest pred OHR-om
U Sarajevu su večeras održani protesti ispred zgrade OHR-a zbog najavljene odluke koju bi mogao nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt, a tiče se izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Ustava Federacije Bosne i Hercegovine.
25.07.2022. u 21:03
get url
text

Iz SDP-a BiH, Naše stranke i Naroda i pravde uputili su saopćenje u kojem su naveli da su mnogi predstavnici opozicije napustili proteste "nakon što se, uz jasno negodovanje građana, obratio predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović".

VEZANI TEKST - Hiljade građana pred OHR-om zatražilo Schmidtovu ostavku, Džaferović poručio "neka se čuje glas BiH"

- Kao što redovno na mišiće i zloupotrebama kidnapuju volju građana na izborima, SDA je isto pokušala učiniti i sa protestima građana. Pretvaranje protesta građana u predizborni skup SDA još jedan je pokazatelj nemoći stranke koja pokušava voditi procese u ovoj državi. Nije ni čudno da se sa BiH rade eksperimenti kada predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine mora krasti mikrofon da bi se obratio OHR-u.

SDA je svojim barbarskim ponašanjem i provokacijama pokušala razbiti i nemogućim prikazati jedinstvo državotvornih snaga. SDA tako pokazuje samo svoju nemoć, a njena moć, zasnovana samo na mišićima i krađi, prestaje u oktobru. Moć građana počinje sa krajem etape onih koji su nas doveli do tačke betoniranja etničkih podjela Mostarskim sporazumom. U oktobru počinje etapa normalne države usmjerene ka Briselu - saopćeno je iz "Trojke".

Okupljenim građanima na protestima želio se obratiti Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, ali građani to nisu dali uz napomenu da ne žele da se obraćaju političari i da su oni organizatori skupa.

Ipak, poslije toga, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH obratio se Šefik Džaferović, nakon što je i zbog njegove namjere negodovala nekolicina okupljenih, ali je Džaferoviću na kraju omogućeno da se obrati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.