open-navfaktor-logo
search
Oglasili se saopćenjem
Tužilaštvo KS saopćilo da je četvero uhapšenih u akciji "Start", a MUP KS da ih je sedmero, izuzet novac, nakit...
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u realizaciji operativno-taktičke akcije "Start", provedene pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, slobode su lišili sedam osoba, pet muškaraca i dvije žene.
10.05.2023. u 10:18
get url
text

Nešto ranije jutros su se o akciji "Start" oglasili iz Tužilaštva KS, navodeći da su pripadnici MUP-a KS slobode lišili četiri osobe. Iz Tužilaštva su precizirali da se radi o Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku sarajevske Općine Stari Grad, Elmedinu Karišiku, načelnikovom sinu Seidu Hadžibajriću i Almi Destanović, sekretarki organa uprave u Općini Stari Grad.

MUP Kantona Sarajevo u svom saopćenju navodi da su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s pranjem novca slobode su lišeni: E. K. (33), E. B. (38), E. R. (31), M. D. (33), S. H. (29), svi iz Sarajeva. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara ili drugih oblika koristi i pranje novca slobode su lišeni, kako navode iz MUP-a: I. H. (60) i A. D. (42), oboje iz Sarajeva, to su Ibrahim Hadžibajrić i Alma Destanović, kako se može zaključiti.

Nakon kriminalističke obrade, lišeni slobode su smješteni u prostorije Jedinice za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, te će tokom dana biti predati u nadležnost postupajućih tužilaca.

VEZANI TEKST - Oglasili se iz Tužilaštva KS, poznato šta se Hadžibajriću i ostalima stavlja na teret

- Više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS učestvovalo je u realizaciji akcije "Start". Izvršeni su pretresi na 30 lokacija na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila. U pretresima je pronađena i izuzeta dokumentacija, elektronski uređaji za pohranjivanje podataka, gotovi novac i nakit, kao i brojni drugi predmeti i dokazi od interesa - saopćeno je iz MUP-a KS. 

Nešto ranije jutros su se o akciji "Start" oglasili iz Tužilaštva KS, navodeći da su pripadnici MUP-a KS slobode lišili četiri osobe. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.