open-navfaktor-logo
search
Gradsko vijeće
Tuzla dobija v. d. gradonačelnika: Za sada samo jedan kandidat za nasljednika Jasmina Imamovića
Tuzla će u petak dobiti vršioca dužnosti gradonačelnika, nakon što je 22 godine na čelu grada proveo Jasmin Imamović iz Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine. Imamović je prihvatio mandat u Zastupničkom domu BiH, pa je morao podnijeti ostavku na dužnost, a svoju odluku objavio je 18. novembra.
30.11.2022. u 15:56
get url
text
Jasmin Imamović i Zijad Lugavić
get url
text

- Za sada je za v. d. gradonačalnika predložen samo Zijad Lugavić. Prijedlozi se mogu dostaviti do sutra u 10 sati - potvrdila je Slađana Krajina, sekretar Gradskog vijeća Tuzla.

O nasljedniku Jasmina Imamovića odlučuje Gradsko vijeće natpolovičnom većinom.

Lugavić trenutno obavlja funkciju pomoćnika gradonačelnika za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, a za novu funkciju predložio ga je sam Imamović, a kandidaturu je potvrdio i tuzlanski SDP.

- Zijad Lugavić je prijedlog velikog broja vijećnika, ne samo SDP-a, nego mnogih drugih i ne bi me iznenadilo da oduka bude jadnoglasna. On je moj prvi saradnik punih 10 godina, ima sjajnu biografiju, pošten je, dobar, natprosječno obrazovan i efikasan, u šta sam se uvjerio kroz zajednički rad - rekao je Imamović.

Vanredni izbori za gradonačalnika Tuzle moraju biti održani najkasnije tri mjeseca od ostavke Jasmina Imamovića, što znači da će Tuzlaci na birališta već početkom naredne godine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.