Ova medijska kuća je prekinula ugovor na temelju presude kojom je Sud BiH utvrdio kako Milović ne ispunjava "svjetske standarde novinarstva", te kako konkurs na osnovu kojeg je izabran na uredničku dužnost nije u skladu sa zakonom.

Milović je za Ero.tel samo potvrdio ovu informaciju, te poručio kako se "pravna borba nastavlja".

Očekivanja su bila kako će BHT provesti novi konkurs kojeg je Sud osporio, te kako će Milović do tada ostati na dužnosti, ali je ipak BHT sudsku odluku odlučio provesti u najkraćem mogućem roku.

Milović široj javnosti u BiH nije postao poznat na osnovu svog novinarskog rada, pa čak ni zbog političkih stavova koje zastupa, već ponajviše zbog negiranja broja stradale djece tokom četiri godine opsade Sarajeva.

- Kada sam stigao u Sarajevo 2008. govorilo se o 900 djece. Kasnije je naravno bilo zaokruženo na 1000. Kada je bila Pašovićeva izložba sa stolicama već je bilo 1100 malih stolica za ubijenu djecu. Evo sad vidim naraslo do 1602. Jadna djeca... – napisao je Milović na društvenim mrežama.

Pažnju je privukao i izjavom da bi Hrvatska trebala uvesti vize za korisnike pasoša BiH pri ulasku u Hrvatsku.

- Suverena država sebi ne može dozvoliti da ubice njenih sugrađana neometano ljetuju i prolaze kroz Hrvatsku svake godine – kazao je Milović.

Milović je na mjesto urednika Dokumentarnog programa BHRT-a imenovan u martu 2018. godine.

BHT će uskoro ponovo raspisati konkurs za urednika dokumentarnog programa i može se očekivati kako će se Milović ponovo prijaviti za ovu dužnost.