open-navfaktor-logo
search
Pokret za Domovinu
U Cirihu predstavljen rad probosanskog bloka političkih stranaka iz RS-a
Predstavnici probosanskih stranaka iz RS-a večeras su predstavili svoj rad i aktivnosti bh. dijaspori koja živi u Cirihu.
30.10.2021. u 21:09
get url
text

Bosanskogercegovačkoj dijaspori u Švicarskoj predstavljena je platforma o zajedničkom djelovanju ovog bloka i političke tendencije.

Predstavnici Stranke demokratse akcije (SDA), Socijaldemokratske partije (SDP), Demokratske fronte (DF), Srcem za Doboj i drugi predstavnici političkih stranaka, uz podršku pokreta "Glas za Domovinu" iz Švicarske širom Evrope prezentuje rad i političko djelovanje.

- Večeras u Cirihu nastavili smo razgovore sa našim Bosancima i Hercegovcima. Pokret za državu je najbitniji BiH projekat trenutno na političkoj sceni. Mi svi u Pokretu za Domovinu smatramo da je Bosna i Hercegovina naša zajednička domovina i da nemamo rezervnu. Pričamo i pričat ćemo svakim našim čovjekom širom Evrope i svijeta - ističe Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a

Stranku demokratske akcije u entitetu RS predstavlja njen potpredsjednik Edin Ramić.

- Svi zajedno u isti front odbrane i jačanja naše Bosne i Hercegovine. Za sve nas koji predstavljamo svoje političke stranke i partije u Pokretu za Domovinu postoji samo jedan interes to je država BiH i svi njeni građani. Raduju nas reakcije ljudi iz dijaspore i to nam znači u ovoj početnoj fazi rada Pokreta - zaključuje Ramić

Ćamil Duraković, Selvid Hurtic i Mirsad Duratović predstavili su svoja iskustva u radu u entitetu RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.