open-navfaktor-logo
search
Potpisao Alen Šeranić
U FSRS nema fudbala do 1. jula, znači li to da se Premijer liga BiH neće nastaviti?
Fudbalske aktivnosti u entitetu Republika Srpska neće se moći nastaviti do 1. jula, saopćeno je iz FSRS, a u prevodu, to znači da nećemo gledati ni nastavak Premijer lige BiH. 
04.05.2020. u 17:35
get url
text

U cilju priprema za nastavak fudbalskih takmičenja na svim nivoima, Fudbalski savez RS je u stalnim kontaktima sa Štabom za vanredne situacije RS kao i sa nadležnim ministarstvima.

Na adresu FSRS 30. aprila stigao je odgovor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, na upit o mogućem nastavku prvenstava, gdje se navodi da bi uzimajući u obzir epidemiološku situaciju, tek od 1. jula tekuće godine moglo biti razmatrano popuštanje mjera po ovom pitanju. Dopis koji je stigao u FSRS potpisao je ministar Alen Šeranić. 

- Fudbalski savez Republike Srpske će narednih dana održati niz sastanaka, kako sa nadležnim državnim organima, tako i sjednicu Izvršnog odbora FSRS, na kojima će biti donesene konačne odluke o aktuelnim pitanjima na temu fudbalskog sporta i eventualnog nastavka sezone 2019/20, koja je prekinuta usljed pandemije koronavirusa, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena - saopćeno je iz FSRS.

To znači da, po svemu sudeći, nećemo gledati ni nastavak Premijer lige BiH. Ovo se može zaključiti na osnovu posljednje videokonferencije između klubova i FSBiH kada je predložen plan aktivnosti koji je Savez pripremio, a vezan je za nastavak trenažnog procesa i takmičenja u BHT Premijer ligi.

- Okvirni datumi početka trenažnog procesa je od 8. do 10. maja 2020. godine za individualne pripreme. Drugi dio bi počeo 13. maja 2020. godine kada bi se nastavio rad po grupama (do maksimalno pet igrača), a završni dio priprema bi krenuo od dana 23. maja 2020. godine. Prijedlog nastavka takmičenja u BHT Premijer ligi je planiran za 7. juna 2020. godine - saopćeno je 28. aprila iz FSBiH, a ovaj plan se neće moći sprovesti u RS-u odakle dolaze tri premijerligaša - Borac, Radnik i Zvijezda 09. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.