open-navfaktor-logo
search
"Čeka" se Džeko
U kakvom sastavu će Zmajevi na Fince: Krunić umjesto drugog napadača?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu od 15 sati na Bilinom polju će ugostiti Finsku u pretposljednjem kolu kvalifikacija za SVjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.
11.11.2021. u 21:58
get url
text

Zmajevima je potrebna pobjeda kako bi, uoči zadnjeg kola, preuzela drugo mjesto u grupi D. Istina, i sa eventualnim remijem naš tim bi ostao u igri za plasman u baraž, dok bi se porazom oprostili od borbe za doigravanje.

VEZANI TEKST - Za baraž potrebna četiri boda, poraz od Finske srušio bi snove Zmajevima

Još je neizvjesno da li će selektor Ivaylo Petev moći računati na Edina Džeku koji se oporavlja od povrede mišića zadnje lože. Po svemu sudeći to bi trebala biti i jedina dilema našeg selektora kada je pitanju startna postava.

No, krenimo redom...

Mjesto na golu rezervisano je za Ibrahima Šehića, a na pozicijama trojice stopera zaigrat će Dennis Hadžikadunić, Siniša Saničanin i Anel Ahmedhodžić. Mjesto na desnom boku zauzet će Miroslav Stevanović, a lijevo Sead Kolašinac.

Trojac u veznom redu činit će Amir Hadžiahmetović, Gojko Cimirot i Miralem Pjanić.

Teško je očekivati da ćemo protiv Finaca izaći sa dvojicom klasičnih napadača, kao u oktobarskim mečevima protiv Kazahstana i Ukrajine, a mnogo realnija opcija je da umjesto drugog napadača u tim "uskoči" Rade Krunić. Veznjak se oporavio od povrede i, za očekivati je, da će dobiti priliku ispred Smaila Prevljaka ili Ermedina Demirovića.

VEZANI TEKST - Zmajevi se nisu proslavili bez povrijeđenog Edina Džeke

A ukoliko Džeko ne bude spreman za subotnji izazov, umjesto njega na poziciji napadača u startnoj postavi zaigrat će Prevljak. Iako, ne bi začudilo kada bi priliku dobio i Kenan Kodro, napadač mađarskog Fehervara, koji je naknadno dobio poziv.

Petev je i u oktobarskim mečevima pokazao da nije nemoguće da igrač dobije priliku iako je naknadno pozvan. Tako su Sanjin Prcić i Elvis Sarić dobili prilike protiv Kazahstana i Ukrajine mada su naknadno pozvani za ove duele.

Duel na Bilinom polju igra se u subotu od 15 sati uz direktan TV prijenos na Nova BH. Meč će suditi Michael Oliver iz Engleske.

Mogući sastav BiH: Šehić, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin, Stevanović, Kolašinac, Hadžiahmetović, Cimirot, Pjanić, Krunić, Džeko (Prevljak). 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.