open-navfaktor-logo
search
100 godina gospodina
U nedjelju u 21 sat: Navijači Želje pozivaju na proslavu stotog rođendana
Fudbalski klub Željezničar 19. septembra slavi 100. rođendan.
13.09.2021. u 10:56
get url
text

U sklopu obilježavanja velikog jubileja na području općina Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad u nedjelju će biti upriličen sinhronizirani vatromet u organizaciji Udruženja navijača FK Željezničar.

- Povodom stogodišnjice FK Željezničar, navijačka grupa The Maniacs je do sada upriličila nekoliko aktivnosti, a sa tom praksom će i nastaviti, te se glavna proslava sprema za 19. septembar.

Do sada je urađena koreografija na startu sezone sa motivom koji se proteže kroz ovu godinu, krilaticom - 100 godina Gospodina! Urađeni su brojni artikli grupe sa motivom Željine stogodišnjice, grafiti...

VEZANI TEKST - Načelnik odobrio: Novo Sarajevo će da gori 19. septembra za stogodišnjicu Želje, fešta i u Centru i Starom Gradu

Mediji su nas preduhitrili i već najavili spektakl na Željin rođendan, iznijevši neke od pojedinosti do kojih su došli.

Grupa je predanim radom i uz pomoć njenih članova skupila velika finansijska sredstva da bi proslava ispala onako kako dolikuje stotom rođendanu kluba kojeg simpatiše ogroman broj ljudi kako u Bosni, tako i šire, pa čak i na drugim kontinentima.

Grupa je poduzela mjere kako bi sve prošlo u najboljem redu jer naš klub, naš grad i naša država zaslužuju takav spektakl. Na području nekoliko gradskih općina bit će upriličen sinhronizovani vatromet.

Planiranje i sama realizacija projekta nisu bili jednostavni i nailazilo se na dosta peripetija.

Zbog mnogo uloženog truda, pa i novca za izvedbu zamišljenog, stvari se nisu smjele prepuštati rizicima i opstrukcijama koje su se počele javljati. Stoga su u projekat uključene i neke od službi koje su pod ingerencijom Kantona Sarajevo, prije svega radi sigurnosti građana i njihove imovine, kao i njihovog razumijevanja za ono što će se dešavati na taj dan.

Ovo je naš svojevrstan poklon klubu, njegovim navijačima i svim građanima koji su svijesni značenja ovakvog jubileja nekog kolektiva u ovoj državi.

Sami perfomans s vatrometima će biti upriličen 19. septembra (nedjelja) u 21 sat, pa ćemo ovu priliku ujedno iskoristiti da pozovemo sve ljubitelje plave boje da izađu na ulice i da proslavimo.

S obzirom na to da je utakmica s Veležom utakmica na kojoj će se obilježiti rođendan, a za svečanost se oblači svečano, na nama je da ispoštujemo navedeno. SRETAN ROĐENDAN, GOSPODINE - napisali su najvatreniji navijači Željezničara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.