Redakciji portala Crna-Hronika javila se Sarajka koja je nemili događaj zabilježila svojim mobitelom. Kako tvrdi Sarajka (identitet poznat redakciji portala) sve se odigralo danas 28.2.2023. godine oko 11.25 sati.

Na video snimku se vidi dama koja se predstavlja kao pomoćnica direktora Ismeta Gavrankapetanovića, koja nakon burne rasprave pokušava oduzeti telefon pacijentici koja već duže vrijeme čeka na pregled kod interniste, endokrinologa i dijabetologa dr. Alme Mujanović-Narančić.

- Nas je možda bilo 15-20 u čekaonici ispred ordinacije doktorice Alme Mujanović-Narančić. I ja sam zadnja u redu. U tom trenutku dolazi pacijentica sa snimka, iza mene i ja pomislim, naravno čekat će red jer nas puno ima.

Onda dolazi pomoćnica direktora i uvodi je u ordinaciju preko reda. Moja prva reakcija bila je ta da sam otišla do recepcije i pitam sestricu kako mogu preko reda da ulaze. Odgovorili su kratko da se obratim doktorici.

Moja druga reakcija bila je, da vadim telefon i počinjem snimati. Pokucam na vrata i počinjem dijalog. Odmah je počela vrištati na mene. Dotična sa snimka mi govori da ja ne znam ko je ona, gura me i istjeruje iz ordinacije. Nakon toga sam je prijavila policiji – izjavila je ogorčena Sarajka za portal Crna-Hronika.