Petak, 24.03.2023.
h

U prošloj godini četiri ubistva u TK: Niko nije osuđen, evo gdje se nalaze ubice

Na području Tuzlanskog kantona u prošloj godini dogodila su se četiri ubistva, od kojih niti jedno nije ostalo nerasvijetljeno. Od četvorice optuženih za ubistvo niti jedan još uvijek nije osuđen, ali su suđenja za sva četiri krivična djela u toku.

Prvo ubistvo na području TK u 2017. godini dogodilo se u Živinicama u noći sa 14. na 15. februar.

- Postoji osnovana sumnja da je Almin Alić 14. februara oko ponoći u jednom restoranu u mjestu Križaljka na području Živinica, prethodno koristeći suzavac u spreju, nožem napao zaštitara u objektu Halila Avdibašića i nanio mu više povreda u predjelu grudnog koša i lijeve podlaktice. Avdibašić je preminuo na putu do Doma zdravlja u Živinicama - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

U Tužilaštvu su potvrdili da je suđenje za ubistvo Halila Avdibašića u toku, a nastavak glavnog pretresa je zakazan 19. januar. Ubica je uhapšen iste noći kada je počinio ubistvo i od tada se nalazi u pritvoru.

U mjestu Gračanica kod Živinica 12. aprila ubijen je 24-godišnji Sedin Mušić iz Zelenike kod Živinica.

- Za ovo ubistvo je osumnjičen Omer Fatić (26), koji je odmah nakon ubistva uhapšen. Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u mjestu Gračanica kod Živinica u Mušića, koji je bio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške sačmarice, nakon čega je Mušić preminuo. Utvrđeno je da dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog. Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa - navode u Tužilaštvu.

Elvira Tahirović (38) 3. juna je pronađena s prerezanim vratom u mjestu Bosanska Poljana, u blizini petlje "Šički Brod" na ulazu u Tuzlu. Prevezena je na Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje je od zadobijenih povreda preminula dvije sedmice kasnije. Zbog ovog zločina 6. juna uhapšen je Miroslav Erdemović iz Tuzle.

- Suđenje Miroslavu Erdemoviću je u toku, a nastavak glavnog pretresa je zakazan 31. januar. On se još uvijek nalazi u pritvoru - navode u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Ispred tuzlanskog restorana "Tenis" na Slanoj Banji, 27. juna ubijen je zaštitar Ivica Kantor zvani Iva. U njega je šest metaka ispalio Esad Salkić, koji je bio Kantorov prijatelj i kolega iz zaštitatrske firme. Motiv za ubistvo, navodno su bile ramirice na poslu, a Salkić je uhapšen nedugo nakon likvidacije.

- U ovom predmetu je suđenje u toku i nastavak glavnog pretresa je zakazan 17. januar. Optuženi Esad Salić se nalazi u pritvoru - rečeno je u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh