U klinikama KCUS-a na bolničkom liječenju nalazi se 561 Covid bolesnik što je najveći broj od početka pandemije u martu prošle godine. Od toga je u Infektivnoj klinici smješteno 95 bolesnika, a na lokalitetu Podhrastovi 107. U intenzivnoj njezi nalazi se 61 izrazito teško Covid-bolesnik. Među uposlenicima KCUS-a 225 je pozitivnih na koronavirus, a 62 nalaze se u izolaciji. Ukupno 509 uposlenika KCUS-a je na bolovanju. 

U protekla 24 sata u Covid-odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na bolničko liječenje je primljeno 13 pacijenata, a 17 je otpušteno kući.

Kako je saopćeno nakon jutrošnjeg brifinga u Općoj bolnici, od ukupno 185 pacijenata, koliko ih je jutros na hospitalizaciji, 12 je smješteno na postintenzivnu njegu, devet je na intenzivnoj njezi, četiri su pacijenta na respiratoru i devet je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Nažalost, prethodnog dana zabilježena su dva smrtna ishoda.

- Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je bilo 884 pregleda, urađeno je šest operacija, dva poroda i pruženo skoro 6.000 usluga, a u posljednjih osam mjeseci, od kada je u ovoj zdravstvenoj ustanovi uveden novi režim rada, ukupan broj pruženih usluga iznosi 910.854. Preko Urgentnog centra je pregledano više od 22.000 pacijenata, a na bolničkom liječenju je bilo 8.373 pacijenata dok je liječenje završilo i otpušteno kući njih 8.819. U ovom periodu je urađena 601 operacija, a pružene usluge po odjeljenjima se broje u desecima hiljada - navedeno je u saopćenju iz Opće bolnice u Sarajevu.