open-navfaktor-logo
search
Rijeka ljudi
U Stocu klanjana dženaza Elmiri Sefo, djevojci stradaloj u zemljotresu
Više od 1.000 građana Stoca i ostalih gradova u Hercegovini klanjalo je dženaza namaz Elmiri Sefo (28), djevojci stradaloj u zemljotresu čiji je epicentar bio u Hercegovini u petak, 22. aprila, u 23.07 sati. Dženaza namaz je po želji porodice predvodio Suad ef. Mujagić, a prisutnima se prije klanjanja obratio i muftija mostarski Salem ef. Dedović.
24.04.2022. u 18:04
get url
text
get url
text

Govoreći o stradaloj djevojci, Dedović je podsjetio na posljednje sate njenog života i praktikovanje ramazanskih običaja i molitve.

- Danas smo ispred džamije za koju je naša merhuma bila vezana srcem. Dunjaluk je napustila nakon što je hizmetila svojoj zajednici i sestrama. Mnogo je lijepih ibadeta ovo plemenito srce vezalo za zajednicu, za porodicu i za Gospodara. Suđeni čas se nije mogao odgoditi. I to govori koliko je Bog uzvišen i jedan, i kako se ništa ne može pomjeriti od onoga što je suđeno. Najvažnije je da spoznamo smisao ovog života, ali i da jedni drugima budemo nada i utjeha. Samo sa nadom i utjehom, te s činjenjem dobra ovodunjalučki život ima smisla. On mora biti prožet milošću i dobročinstvom - rekao je između ostalog muftija Dedović.

{$galerijaFotografija}

Nakon klanjanja vjernici su se zaputili ka mezarju Poplašići gdje je obavljen ukop.

Elmira Sefo je tragično stradala nakon što se velika stijena obrušila i pala na njenu porodičnu kuću u stolačkom naselju Kukavac.

Bosnu i Hercegovinu u petak je zadesio snažan zemljotres 5,6 stepeni Richtera koji je osim što je odnio mladi život, ugrozio brojne kuće i zgrade, odnosno izazvao materijalnu štetu na brojnim objektima u nekoliko gradova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.